Sursă foto: Youtube ( captură video)

Liderul PSD Marcel Ciolacu dă în continuare asigurări că actuala coaliție de guvernare funcționează conform planului și că nu ar exista impedimente care să ducă la o despărțire și, implicit, la alegeri anticipate.

În curând va sosi momentul în care PSD trebuie să vină cu un nume de premier, conform înțelegerii inițiale, iar Ciolacu a subliniat aseară, la Antena 3, că totul va merge conform acordului cu PNL.

Cu toate acestea, există o rezervă vizavi de această situație, care ține de o decizie a președintelui Klaus Iohannis, atunci când va veni momentul desemnării premierului social democrat. Conform lui Ciolacu, o „ruptură” va fi dacă și numai dacă președintele țării va refuza propunerea:

Dacă PSD îşi desemnează premierul în baza acordului de rotaţie şi preşedintele Klaus Iohannis nu e de acord cu persoana şi desemnează alt premier PSD, se intră în instabilitate politică. Dar nu cred că Iohannis nu va pune premier PSD„, a avertizat preşedintele PSD.

În același timp, Ciolacu a explicat că această „instabilitate politică” înseamnă că PSD va ieși de la guvernare, însă acest scenariu, în opinia liderului social democrat, este puțin probabil:

Alegerile anticipate cred că vor fi doar în cazul în care această coaliţie nu va mai funcţiona. Eu nu mai văd altă construcţie politică care să ducă la o stabilitate politică necesară într-o asemenea perioadă.

Eu cred că suntem nişte oameni politici serioşi, care ne vom respecta cuvântul dat şi rotaţia va avea loc în luna mai.

Preşedintele României are atribuţiile de a desemna prim-ministrul, dar în momentul în care există un acord public, de altfel, pe care sunt ferm convins că îl ştie şi preşedintele României, că în luna mai se va face această rotaţie, nu cred că de această dată nu va desemna persoana pe care o va hotărî Partidul Social Democrat”, a opinat Ciolacu.


De altfel, și în februarie, președintele PSD sublinia același lucru: dacă PSD va ieși de la guvernare vor avea loc alegeri anticipate, amintind că a fost de acord să formeze o coaliție alături de PNL cu scopul de a aduce stabilitate într-o perioadă grea pentru țara noastră. „Dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare, nu ştiu cum ar fi arătat azi România”, atrăgea atenția Marcel Ciolacu.

Articolul precedentEugen Tomac: ”Cele două partide care conduc România au eșuat. Nimic din ce au promis nu au fost în stare să realizeze”
Articolul următorCocaină din Marea Britanie și Spania adusă prin firme de coletărie și vândută în baruri și cluburi din județul Bacău