Sursă foto: Facebook/Mai Mult Verde
Sursă foto: Facebook/Mai Mult Verde

Asociația Mai Mult Verde a anunțat că în acest final de săptămână a fost dat startul campaniei de plantare de toamnă în județul Giurgiu.

Această campanie poartă numele de ”Pădurea de Miere” și are în vedere plantarea a 20.000 de salcâmi și duzi.

 Campania de plantare de toamnă este sponsorizată de Nestlé. Au participat angajații Nestlé, membrii asociației Mai Mult Verde, dar și 200 de voluntari

Pe parcursul anului 2023, Nestlé va planta puieții de salcâm la Mârșa, în județul Giurgiu, în cadrul campaniei ”Un viitor mai verde”.

Alături de 200 de voluntari, angajați Nestlé și voluntari Mai Mult Verde, am plantat sâmbătă primii 5.000 de salcâmi. Sunt arborii care vor aduce polenizatori în zonă și vor ajuta la prevenirea degradării solului”, au anunțat membrii asociației pentru protecția mediului într-un text publicat astăzi, 14 noiembrie, pe contul de Facebook.

Sursă foto: Facebook/Mai Mult Verde

Salcâmul este un arbore deosebit de rezistent la schimbările climatice

Membrii Mai Mult Verde au explicat că salcâmul este recunoscut, pe lângă conținutul ridicat de polen, și pentru faptul că este specia cea mai rezistentă la secetă.

Din acest motiv, salcâmul a fost ales pentru această zonă degradată serios de seceta extermă din ultimii ani.

Salcâmul este singura specie care nu este afectată de schimbările climatice, pretându-se în orice tip de areal”, au precizat reprezentanții asociației pentru protecția mediului.

Articolul precedentCocaină din Marea Britanie și Spania adusă prin firme de coletărie și vândută în baruri și cluburi din județul Bacău
Articolul următorPrefectul Capitalei a sesizat instanța de judecată în cazul primarului Sectorului 1
Jurnalist full-time / Pesimist part-time