Sursă foto: Facebook/Instituția Prefectului Municipiului București
Sursă foto: Facebook/Instituția Prefectului Municipiului București

Astăzi, 14 noiembrie, prefectul Capitalei a sesizat instanța de judecată, solicitând anularea celor cinci dispoziții prin care Primarul Sectorului 1 s-a desemnat în funcția de manager de proiect.

Prin aceste dispoziții, Clotilde Armand și-a majorat și indemnizația lunară cu până la 30%.

Toni Greblă, prefectul Municipiului București, a sesizat Tribunalul Capitalei în urma neregulilor depistate de ANI în cazul Armand. Și fostul edil, Daniel Tudorache, a formulat o sesizare către președintele Agenției Naționale de Integritate

Urmare a exercitării controlului de legalitate efectuat și având în vedere raportul Agenției Naționale de Integritate, Prefectul Capitalei a sesizat Tribunalul București, solicitând anularea dispozițiilor nr. 715/18.02.2022, 1708/06.05.2022, 2156/07.06.2022, 2517/05.07.2022 și 2853/01.08.2022 ca fiind nelegale. Menționăm că efectele dispozițiilor sus-menționate sunt suspendate până la soluționarea definitivă a cauzei”, se arată în comunicatul publicat de Instituția Prefectului Municipiului București.

Primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, este acuzată de Agenția Națională de Integritate (ANI) de conflict de interese

De asemenea, ANI o acuză pe Armand și de incompatibilitate după ce  a semnat dispozițiile prin care s-a numit manager al unui proiect finanțat din fonduri europene – și ar fi câștigat astfel, în mod necuvenit, suma de 18.720 de lei.

Demersul care a dus la declanșarea verificărilor datează de acum cinci luni.

În acel moment, fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, a formulat către președintele ANI, Florin Ionel Moise, o sesizare ”cu privire la o posibilă stare de incompatibilitate și/ sau conflict de interese a Primarului subdiviziunii administrativ- teritoriale a Sectorului 1 al Municipiului București”.

Articolul precedentA început campania de plantare ”Un viitor mai verde”
Articolul următorSe împlinesc 144 de ani de la alipirea Drobogei la România
Jurnalist full-time / Pesimist part-time