Sursă foto: Facebook/Marcel Ciolacu
Sursă foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a anunțat că a avut o discuție extrem de aplicată cu Hubertus Heil, ministrul federal al Muncii din Germania.

Liderul PSD l-a numit pe Hubertus Heil ”un veritabil lider de stânga, împreună cu care a căzut de acord asupra necesității de luptă pentru a susține la nivelul întregii Europe o agendă socială puternică”.

Marcel Ciolacu, despre discuția avută cu ministrul federal al Muncii din Germania: ”I-am transmis domnului ministru că, la fel cum social-democrații germani au impus majorarea salariului minim în această toamnă, PSD a reușit să-și convingă partenerii de Coaliție de necesitatea creșterii de la 1 ianuarie 2023 a salariului minim la 3000 de lei”

De asemenea, liderul PSD a precizat că a discutat despre principii comune de protejare a populației și a economiei în actualul context politic și economic internațional.

Plafonarea prețurilor la energie și gaze, măsură susținută puternic de PSD, este propusă acum de Comisia Europeană drept soluție aplicabilă la nivel european. Evident, am abordat și subiectul condițiilor de muncă ale angajaților români din Germania. Mă bucur să constat că dl. Heil a păstrat o strânsă legătură cu ministrul Budăi de când au mers împreună la ferme unde lucrează muncitorii români”, se arată în textul publicat ăe contul de Facebook.

Liderul PSD: ”Este evident că partidele noastre au aceeași viziune”

În acest context, Ciolacu a precizat că Europa poate depăși greutățile momentului doar construind mecanisme care să aducă mai multă solidaritate, echitate, capabile să ofere ajutor concret și rapid tuturor cetățenilor săi aflați într-o situație vulnerabilă.

Articolul precedentConsilier local din Sectorul 1: ”Armand a propagat 4 minciuni în ultimele 2 zile”
Articolul următorNicolae Ciucă: ”Depozitele de gaz ale României au depășit cota de umplere de 90%”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time