Sursă foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă
Sursă foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

Nicolae Ciucă, premierul României, a precizat că, în momentul de față, există cu 477 milioane de metri cubi de gaz depozitați deja în plus față de anul trecut.

Prin urmare, premierul a adus asigurări că, indiferent de condițiile meteo, românii vor avea la dispoziție cantitatea necesară de gaze.

În egală măsură, Nicolae Ciucă a transmis, astăzi, 14 octombrie, că Guvernul va continua să sprijine atât cetățenii, cât și industria și economia.

Nicolae Ciucă este optimist în ceea ce privește cantitatea de gaz pe care România o deține

Asta înseamnă că românii vor avea la dispoziție cantitatea necesară de gaze pentru a trece cu bine această iarnă, indiferent de cum va fi vremea. Guvernul va continua să sprijine atât cetățenii, cât și industria și economia, în general, în sezonul rece, prin măsuri precum plafonarea prețurilor la energie”, se arată în declarația postată pe contul de Facebook.

Aproape jumătate din cantitatea de gaze este produsă în țară

Potrivit premierului, din cele 55 de milioane de metri cubi necesari pentru un consum zilnic mediu pe timpul iernii, aproape jumătate sunt produse intern, în mod curent, iar diferența este acoperită de cantitățile din depozite.

Evaluările arată că nu există absolut nicio problemă în alimentarea cu gaze pentru populație, industrie, mediu de afaceri”, susține premierul Nicolae Ciucă.

Articolul precedentCiolacu anunță că împărtășește aceeași viziune cu ministrul federal al Muncii din Germania
Articolul următorTentativă de dare de mită, surprinsă de body cam
Jurnalist full-time / Pesimist part-time