Sursa: Poliția Română

Un tânăr de 22 de ani din județul Iași s-a ales cu dosar penal pentru dare de mită, după ce a încercat să își rezolve o problemă pe linie rutieră în schimbul a câteva sute de lei.

Ieșeanul a fost oprit de un echipaj de poliție din județul Gorj pe când își conducea mașina pe raza localității Bumbești Jiu și efectuase o manevră rutieră nepermisă.

Și, pentru a nu fi sancționat, șoferul s-a gândit că poate îi va îndupleca cu bani. În schimb, au fost sesizați ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Gorj.

În cauză nici nu a mai fost nevoie de flagrant, dat fiind că tot momentul a fost surprins de body cam-ul pe care îl purta unul dintre polițiști. Urmarea a fost că procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de șoferul din Iași, pentru dare de mită.

În timp ce efectuau activități pe linie de circulație rutieră pe DN 66, în localitatea Bumbești Jiu, județul Gorj, un echipaj de poliție, format din trei agenți de poliție din cadrul I.P.J. Gorj – Poliția Orașului Bumbești Jiu, a oprit un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din județul Iași, întrucât acesta a executat manevra de depășire a unui autovehicul în mod neregulamentar, depășind marcajul longitudinal continuu ce separă cele două benzi de circulație.

Cu această ocazie, conducătorul auto a oferit suma de 500 de lei polițiștilor, pentru ca aceștia să nu își îndeplinească atribuțiile de servicu, respectiv să nu-i aplice sancțiunea contravențională la regimul circulației pe drumurile publice. Momentul a fost surprins de body cam-ul aflat în dotarea agenților de poliție”, se detaliază într-un comunicat al DGA.

Articolul precedentNicolae Ciucă: ”Depozitele de gaz ale României au depășit cota de umplere de 90%”
Articolul următor„Doliu” pentru Justiție. Deciziile Curții Constituționale nu vor mai fi obligatorii. George Simion, liderul AUR a „descins” la Ministerul Justiției