Societatea RAJA din Constanța a anunțat că lucrările care au debutat în cursul nopții trecute se află în plină desfășurare.

Au fost deschise 5 zone de lucru cu 10 puncte de intervenție unde acționează echipe ale constructorului, dar și ale RAJA S.A.

În prezent, se lucrează în ritm susținut pentru înlocuirea și conectarea unor noi tronsoane de conducte pe rețelele de aducțiune ce asigură alimentarea cu apă de la Stația de Pompare Caragea Dermen către Stația de Pompare Călărași, dar și către cartierul Palazu Mare și o parte a orașului Ovidiu.

Totodată, se realizează racordarea puțurilor din incinta SP Caragea Dermen la instalația nou executată, concomitent cu dezafectarea vechii legături.

Rețeaua înlocuită în Constanța are o vechime de aproximativ 50 ani

Prin acest proiect se va mări capacitatea de transport de la sursele de mare adâncime, având în vedere că necesarul de apă crește odată cu expansiunea demografică, dar mai ales în perioada sezonului estival, când exista riscul să nu putem asigura serviciile la parametrii cantitativi optimi”, au transmis reprezentanții societății RAJA.

În egală măsură, pentru executarea acestor operațiuni de anvergură în bune condiții și pentru a respecta timpul de finalizare a intervențiilor, lucrările pregătitoare au debutat încă de săptămâna trecută. S-au degajat zonele și s-a asigurat protecția acestora, s-au făcut săpături, au fost pregătite echipamentele, piesele și dispozitivele necesare.

În orașul Ovidiu zona afectată de lipsa apei a fost extinsă și în perimetrul delimitat de Șoseaua Națională – strada Poiana – strada Frunzelor și în cartierul Rezidențial Ovidiu Sud

Această măsură a fost necesară din cauza presiunii și a debitului mare de apă în zona unde se efectuează conectarea la rețeaua de aducțiune a conductei cu diametrul de 300 mm, ce deservește o parte din localitatea Ovidiu.

VIACristina Antal
SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedentO bătrână rătăcită a fost salvată de operatorul unui call-center
Articolul următorAsociația ”Mai mult Verde” a organizat multiple activități educative și ecologice, cu participarea a peste 2.000 de elevi
Jurnalist full-time / Pesimist part-time