Este și cazul magistraților de la Tribunalul Călărași, Ileana și Petronel Alexandru, care au sesizat Consiliului Superior al Magistraturii( CSM), faptul că ar fi urmat o arestare preventivă nelegală, în fața oamenilor, tocmai în ședința de judecată.

Totul s-a întâmplat când președinta instanței era Cornelia Iordache, suspectată că a semnat acte oficiale și după ce a ieșit din magistratură, prin pensionare.

Iată fragmentul uluitor al Inspecției Judiciare care descrie coșmarul judecătorilor din Călărași.

DOAMNA ILEANA ALEXANDRU A ACUZAT-O PE PREȘEDINTA TRIBUNALULUI DE COMPLICITATE CU PROCURORUL RĂSMERIȚĂ MIHAI DIN CADRUL DIRECȚIEI NAȚIONALE ANTICORUPȚIE (DNA), ÎNTRUCÂT NU I-A PUS LA DISPOZIȚIE ÎNREGISTRĂRILE DIN CADRUL INSTITUȚIEI CARE SĂ ÎI CONFIRME FAPTUL CĂ ACEST DOMN PROCUROR AR FI VENIT ÎN BIROUL SĂU ÎN ABSENȚA EI ȘI CĂ A SUSTRAS DE LA GUNOI ÎNSCRISURI PE CARE DOAMNA JUDECĂTOR LE-A ARUNCAT; I-A IMPUTAT PREȘEDINTEI INSTANȚEI ȘI FAPTUL CĂ A REFUZAT SĂ ÎI ACORDE O ZI DIN CONCEDIUL DE ODIHNĂ PENTRU O DATĂ LA CARE AVEA PROGRAMATE MAI MULTE ȘEDINȚE DE JUDECATĂ, DAR CÂND DOAMNA JUDECĂTOR ILEANA ALEXANDRU AFLASE CĂ URMA SĂ FIE ARESTATĂ ÎN ȘEDINȚA DE JUDECATĂ.” , se menționează în raportul inspectorilor judiciari.

Culmea anchetei. Judecătorul care reclamă nereguli este judecat disciplinar

Judecătoarea Ileana Alexandru a atacat și a câștigat în instanță mai multe Hotărâri de Colegiu ale Tribunalului Călărași, alături de Neluța Tudorache. Pentru că au sesizat abateri grave, inclusiv ale secretarului general al CSM, George Șerban, au fost suspendate ilegal din magistratură, potrivit unei decizii definitive ale Înaltei Curți.

La acest moment, cele două sunt judecate disciplinar și se dorește excluderea lor din magistratură, „ din răzbunare”, potrivit surselor noastre autorizate.

Din completul de judecată face parte chiar președintele CSM, judecătorul Bogdan Mateescu, cel care a fost reclamat la Inspecția Judiciară de cele două magistrate din Călărași, acuzat de părtinire, de prietenie dusă la extrem cu George Șerban, „ mâna dreaptă” a greului din CSM.

De la ce a pornit totul. Scandal cu iz sexual, răzbunare pentru arestarea unor persoane apropiate

În fapt, judecătorii Alexandru și Neluța Tudorache nu știu de ce au ajuns să fie anchetați disciplinar, întrucât ei au sesizat mai multe nereguli pe cale oficială, de la compunerea nelegală a completului până la comportamente care aduc atingere Justiției. Potrivit informațiilor obținute de zin.ro, George Șerban a hărțuit-o pe judecătoarea Ileana Alexandru cu sute de mesaje indecente, prin care încerca să o cucerească. Întrucât nu a răspuns la avansuri, judecătorul George Șerban, ajuns acum, secreatr general al CSM, i-ar fi menționat că o va exclude din magistratură, prin influența pe care o are asupra lui Bogdan Mateescu.

Neluța Tudorache a precizat, de asemenea, că nu știe de ce a ajuns să fie în mijlocul acestui scandal și spune că toată cercetarea disciplinară a fost făcută rău-intenționat.

Susțin că împotriva mea domnul Roșu Petre a început nelegal și abuziv cercetarea disciplinara doar pentru a acoperi abuzul săvârșit de domnul judecător Mateescu, care a dorit să fiu nelegal suspendata din funcția de judecător, caz în care, în ipoteza în care se conturează și indicii de natura penala, solicit Inspecției Judiciare să trimiță la SIIJ aceasta sesizare. (…) Consider că se impune verificarea președintelui CSM pentru a se stabili daca și-a exercitat funcția cu rea-credință, dacă fapta nu este considerata infracțiune, întrucât inscrsurile anexate lucrării (n.r. – lucrarea disciplinara în care tintă sunt” , s-a adresat judecătoarea Tudorache Inspecției Judiciare, care nu a comunicat, dacă îl va ancheta sau nu președintele CSM.

Justiția s-a transformat într-o tragi-comedie

Pe lângă credibilitatea pe care o pierde în fața noastră, a tuturor celor care ne căutăm dreptatea, scandalurile din Justiție au devenit adevărată sursă de stres, cu puternic impact asupra psihicului celor care îmbracă roba de magistrat.

Este greu de crezut că un magistrat care nu se poate concentra doar la dosarele pe care le are de soluționat poate gândi în litera și în spiritul legii.

Articolul precedentMihai Tudose reprezintă interesele României, dar nu și ale tuturor cetățenilor români
Articolul următorAUR a făcut iar scandal în Parlament. Roman a suspendat temporar ședința
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”