Alina Gorghiu cere o delimitare publică față de AUR

„Doar așa vom stopa glorificarea violenței și a urii în Parlamentul României”

Scandalul de săptămâna trecută, din plenul reunit al Parlamentului, trebuie să rămână un eveniment singular, el fiind unul nedemn pentru un Parlament european. Iar pentru acest lucru, Alina Gorghiu a cerut o delimitare publică față de parlamentarii AUR, care au dus ședința în derizoriu, mai mult, și o sancționare a celor care l-au agresat pe liderul deputaților liberali, Florin Roman, scos cu forța de la prezidiul ședinței deși îi fuseseră delagate atribuțiile pentru respectiva ședință.

„Trebuie să arătăm că suntem Parlamentul unei țări europene! Ceea ce s-a petrecut în ședința de plen din 9 septembrie nu are voie să se mai repete vreodată. Așadar, am solicitat, printr-o adresă depusă la Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului, o delimitare categorică și publică a tuturor partidelor politice din Parlamentul României față de AUR. Și sancționarea parlamentarilor implicați în agresiunea domnului Florin Roman, mandatat de către președintele Camerei Deputaților să îi preia atribuțiile la respectiva ședință. Doar așa vom stopa glorificarea violenței și a urii în Parlamentul României”, a scris Alina Gorghiu într-o postare de pe Facebook, la care a atașat solicitarea făcută către Birourile Permanente.

Potrivit Alinei Gorghiu, tot scandalul din ziua citirii moțiunii de cenzură nu ar fi fost posibil fără „legitimarea oefrită din partea USR PLUS, prin asumarea publică a unor inițiative politice și a unei agende parlamentare comune”.

De asemenea, Alina Gorghiu solicită și comunicarea documentului în baza căruia ședința de plen reunit a fost condusă de șefa Senatului, Anca Dragu, respectiv vice-președintele Camerei Deputaților, Cristina Prună (USR PLUS). „În cazul în care acest document nu există, solicităm Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului să decidă cine este vinovat de încălcarea Regulamentului”, se mai arată în adresă.

Conducerea ședinței comune, prin rotație

Potrivit art 15 din Regulamentul activităților comune ale celor două Camere, lucrările ședințelor comune sunt conduse, prin rotație, de  președinții acestora sau în absența lor, de către unul dintre vice-președinți, desemnat de către președintele respectivei Camere.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, susţine că a afirmat, în şedinţa Birourilor Permanente Reunite, că Anca Dragu va fi cea care va conduce şedinţa de plen a Parlamentului. „Recunosc că nu am comunicat direct cu domnul vicepreşedinte Roman când i-am delegat competenţele de preşedinte al Camerei, dar domnul Roman, ca vicepreşedinte, a fost la şedinţă”, a explicat Ludovic Orban, după acest moment, citat de G4 Media.

Florin Roman despre Orban: „La braț cu Simion și gealații lui”

Articolul precedentUSR PLUS l-ar vrea premier pe Bolojan
Articolul următorDacian Cioloș a informat-o pe Ursula von der Leyen că USR PLUS și-ar dori să continue în coaliția de guvernare