Ilie Bolojan (Președinte CJ Bihor), Digi 24

USR PLUS par convinși să-l schimbe pe premierul Florin Cîțu, de data susținând că nu vor să mai facă compromisuri, așa cum s-a întâmplat în cazul demiterii ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Așadar, în demersul lor de a „scăpa” de Cîțu, cei de la USR PLUS vin și cu soluția înlocuitorului, în persoana lui Ilie Bolojan, cu toate că partidul recunoaște că ar prefera ca noul premier să facă parte din USR PLUS.

Silviu Dehelean, deputat USR PLUS: „Speranţa mea e ca, fie înainte de congres, fie după congres, PNL să realizeze faptul că este pe o direcţie greşită şi să înţeleagă că soluţia pentru România este continuarea acestei coaliţii, cu un nou premier”

Ilie Bolojan, o soluție

Deputatul USR PLUS este de părere că PNL ar putea rezolva această criză, dacă ar vrea. „Ideal pentru partidul nostru ar fi, desigur, un premier USR-PLUS. Dar dacă doriţi un nume, ştiu că în spaţiul public este susţinut de către colegii mei, de către leadershipul partidului, inclusiv numele domnului Ilie Bolojan, care este preşedintele Consiliului Judeţean Bihor„, a mai spus Dehelean.

Considerăm că suntem cât se poate de îndreptăţiţi să verificăm dacă Guvernul Cîţu şi premierul Cîţu, în mod special, mai au o majoritate pe care se bazează în Parlament, câtă vreme sprijinul USR a fost retras explicit şi asumat, cât se poate de clar, inclusiv prin demisia miniştrilor din Cabinet. În momentul de faţă suntem în prezenţa unui abuz constituţional, respectiv nesupunerea la vot a moţiunii de cenzură. Să vedem dacă zilele viitoare, aşa cum stabilesc regulamentele Parlamentului şi Constituţia, urmează să se supună la vot. Să refuzi această verificare a majorităţii pe care se sprijină Guvernul este un abuz care până în momentul de faţă nu s-a mai întâmplat în România. Şi, după cum vedeţi, şi bugetul ţării şi funcţiile şi Guvernul, toate sunt folosite în acest moment în lupta internă din PNL, ceea ce este cu totul nociv.

Silviu Dehelean, USR PLUS

Citește și: Orban ațâță primarii împotriva lui Cîțu: „Îmi pare rău că oameni cu care sunt în partid de zeci de ani nu sunt aici”

Articolul precedentPiedone, îmbrățișat de copiii din școală, în prima zi a noului an școlar
Articolul următorAlina Gorghiu cere o delimitare publică față de AUR
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.