Orban ațâță primarii împotriva lui Cîțu: „Îmi pare rău că oameni cu care sunt în partid de zeci de ani nu sunt aici”

„Activitatea guvernamentală de susținere a primarilor nu se întâmplă două săptămâni până la Congres și nu întotdeauna cine vă acordă acum o oarecare atenție este cel care vă va acorda atenție în următorii trei ani”, s-a justificat președintele PNL

Ludovic Orban și Florin Cîțu

Prezent într-o vizită la Alexandria, președintele PNL, Ludovic Orban, a încercat, pe ultima sută de metri, să-și consolideze poziția și așa destul de firav reprezentată, în contextul alegerilor interne din cadrul partidului, din data de 25 septembrie. La acea dată, Orban se va „lupta” cu Florin Cîțu pentru șefia partidului. Mai mult, se bănuiește că toată „șarada” politică a ultimelor zile (scandalul dintre Florin Cîțu și USR PLUS) să fie doar o mutare strategică a premierului pentru a-și asigura postul de președinte al partidului.

Ludovic Orban, la Alexandria: „V-ați sui într-un avion dacă ați ști că pilotul nu are permis de pilot de avion, ci permis de conducere de tractor?”

Fără să mai aștepte răspunsul, Orban a completat: „Eu nu m-aș sui, vă spun sincer”, a spus acesta, amintind de prezența președintelui Klaus Iohannis la dezvelirea statuii lui Samuel von Brukenthal. „Știți, Samuel von Brukenhtal a fost guvernator numit de la Viena pe Transilvania. Eu cred că PNL nu are nevoie de un guvernator numit de altcineva, ci de un președinte ales de membrii PNL, pentru că numai așa va putea să conducă cu adevărat conform voinței bazei partidului și conform a ceea ce este firesc și de bun simț, să țină cont de nevoile fiecărei filiale, de nevoile fiecărui primar”, a mai spus Ludovic Orban astăzi, astăzi.

Mai mult, Ludovic Orban a fost nevoit să constate prezența slabă a colegilor săi din Alexandria. „Sunt convins că ar fi venit mult mai mulți dacă nu li s-ar fi spus să nu vină. Îmi pare rău că oameni cu care sunt în partid de zeci de ani nu sunt aici. De ce nu sunt aici, nu pot să înțeleg”, a mai spus acesta, vizibil deranjat de situație.

Activitatea guvernamentală de susținere a primarilor nu se întâmplă două săptămâni până la Congres și nu întotdeauna cine vă acordă acum o oarecare atenție este cel care vă va acorda atenție în următorii trei ani. (…) Orice alocare financiară către orice unitate administrativ-teritorială se face în baza prevederilor legale. Cine susține altceva, cine consideră că poate să împartă banii din pix la partid înseamnă că încalcă legea și săvârșește o infracțiune. Eu nu pot accepta ca în PNL primarii partidului să fie umiliți, să fie puși la colț, să fie amenințați că nu vor avea acces a resurse dacă nu sprijină un anume candidat.

Ludovic Orban, la Alexandria

Citește și: Barna s-a săturat să „înghită gălușca” servită de premier

Articolul precedentTeodorovici, dezamăgit la început de an școlar, citează din Eminescu
Articolul următorPiedone, îmbrățișat de copiii din școală, în prima zi a noului an școlar
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.