Barna s-a săturat să „înghită gălușca” servită de premier

„Am înghiţit găluşca atunci şi am spus... pentru responsabilitate, pentru România, clarificăm că eventuala remaniere a unui ministru se face discutând în coaliţie”

Dan Barna (Captură video)

Cu toate că premierul Cîțu caută să se „împace” cu cei de la USR PLUS, Dan Barna nu pare să mai fie dispus „să înghită gălușca” de data aceasta, întrucât cel dintâi refuză să facă compromisuri care ar duce la stabilitatea coaliției de guvernare. Dacă în primăvară, imediat după demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, Barna a mai găsit în suflet un pic de înțelegere pentru scăpările premierului, nu același lucru se va întâmpla și acum, susține copreședintele USR PLUS.

Dan Barna se scuză: „La momentul acela nu îl cunoşteam pe Florin Cîţu anterior, decât din Parlament, ne-am văzut de două – trei ori, ne-am salutat de câteva ori”

Dan Barna a adăugat, de asemenea, că Florin Cîţu le-ar fi păcălit așteptările, dându-le impresia că e „un premier reformator, mai aproape de nevoia aceasta a României de schimbare, de reformă, percepţie pe care am avut-o cu toţii sau foarte mulţi dintre noi la momentul constituirii acestei coaliţii. Până la urmă, e o chestiune de competenţă umană de a putea înţelege cum se conduce o coaliţie. Dacă nu îţi respecţi partenerii de coaliţie, nu ai cum să funcţionezi, de fapt de aici vine problema de fond, ideea că acest cabinet e pe nume personal, ori nu poate fi pe nume personal cât el se sprijină pe voturile a trei parteneri şi nu pe ale unuia singur”, a mai spus Barna, citat de Agerpres.

Fostul vicepremier a ținut să informeze că ceea ce se întâmplă acum nu ar avea nicio conotație personală, fiind vorba doar de o „citire” greșită a intențiilor lui Florin Cîțu. Astfel, dacă imediat după demiterea lui Vlad Voiculescu, USR PLUS a ales să „scrâșnească din dinți” și să meargă mai departe, situația nu are cum să se repete acum, când Florin Cîțu a repetat afrontul adus USR PLUS, în primăvară. „Am înghiţit găluşca atunci şi am spus… pentru responsabilitate, pentru România, clarificăm că eventuala remaniere a unui ministru se face discutând în coaliţie, evaluând activitatea, punând pe masă argumentele şi mergem mai departe în contextul respectiv. Faptul că în situaţia Stelian Ion dimineaţa ne-am trezit cu programul PNDL, despre care cu două zile înainte discutasem că îl vorbim peste o săptămână cu amendamente şi îl facem să fie credibil, şi miercuri a fost băgat cu forţa împotriva acordului coaliţiei şi după care seara, în loc să clarificăm problema respectivă, am fost anunţat îl va remania pe Stelian Ion, am înţeles că tot ceea ce am semnat noi pentru premier nu însemna nimic, iar acordul din coaliţie l-a privit ca pe o glumă”, a mai spus Dan Barna, citat de sursa menționată anterior.

Citește și: Condiția lui Cîțu: fără Stelian Ion și Vlad Voiculescu într-un eventual nou guvern

Articolul precedentClotilde Armand va avea de dat explicații: una dintre firmele angajate de aceasta în stare de alertă nu are autorizație pentru Capitală
Articolul următorTeodorovici, dezamăgit la început de an școlar, citează din Eminescu
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.