Co-președintele USR PLUS spune aproape oricui dispus să asculte că partidul său s-a simțit bine la guvernare, drept pentru care aparent „bagajele” nu au fost făcute chiar permanent.

Pe lângă asigurările pe care Dacian Cioloș le dădea în urmă cu câteva zile asupra faptului că USR PLUS va reveni la guvernare, ieri acesta a anunțat pe Facebook că a discutat acest aspect inclusiv cu Ursula von der Leyen.

Astfel, europarlamentarul a postat pe Facebook o fotografie în care apare alături de von der Leyen, în care explică și contextul: a avut o întâlnire cu aceasta, dar și discuții ample, inclusiv despre zbaterile politice din țara noastră. Nu este acesta singurul mesaj al lui Cioloș, care anunță totodată că au existat și teme de interes pentru toate țările membre, care evident nu sunt prinse în conflictul politic din România.

Am avut astăzi, la Strasbourg, o întâlnire cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în care am discutat despre marile teme de pe agenda europeană înainte de discursul despre starea Uniunii: necesitatea ca Uniunea Europeană să facă în continuare eforturi pentru a ajuta și alte state să imunizeze populația împotriva SARS-CoV-2, nevoia de coordonare mai bună a apărării europene având în vedere ce s-a întâmplat în Afganistan și despre cum cetățenii din toate statele membre pot să contribuie mai bine la schimbările pe care ni le dorim în UE prin Conferința privind Viitorul Europei”, scria Cioloș pe Facebook.

Una peste alta, președinta Comisiei a aflat și că USR PLUS are speranțe că va continua ce a început, în coaliția de guvernare:

Am asigurat-o pe președinta Comisiei că USR PLUS rămâne consecvent în apărarea reformelor promise și decise la nivelul coaliției de guvernare și că sperăm să găsim formula să le ducem mai departe cu aceeași coaliție, dar mai deciși. De asemenea, m-am bucurat să aud că PNRR este în linie dreaptă și va fi aprobat în curând, pentru că multe dintre reforme sunt finanțate prin acest instrument”.

Articolul precedentAlina Gorghiu cere o delimitare publică față de AUR
Articolul următorCîțu continuă epurările în ministere