Florin Cîțu / Foto: Iulia KELT

După demiterile secretarilor de stat și a prefecților USR PLUS, premierul Florin Cîțu a mai găsit câteva persoane care nu sunt membri PNL și care din punctul său de vedere nu mai au ce căuta în funcții cheie.

Aseară, în Monitorul Oficial au mai fost publicate o serie de decizii semnate de Cîțu, pentru eliberarea din funcție a unor demnitari încă „rătăciți” în marele aparat de stat compus din liberali.

O modificare așteptată cumva a fost făcută la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, unde s-a acționat pe principiul „pleacă ai voștri, vin ai noștri”. Președintele ANFP a fost demis oficial, în locul acestuia fiind numită chiar persoana căreia îi luase locul.

Potrivit actului semnat de Cîțu, a avut în față „propunerea formulată de ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației”, atunci când a decis că „domnul Liviu Mălureanu se eliberează din funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici”. Și, cum locul nu putea și nu poate fi lăsat gol, în aceeași decizie se arată că „doamna Violeta Vijulie se numește în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici”.

Violeta Vijulie este membru PNL, spre deosebire de Liviu Mălureanu, care conduce USR PLUS Vrancea. Aceasta a mai fost preşedinte al ANFP din octombrie 2020 până în februarie 2021, când a fost înlocuită de Liviu Mălureanu.

O altă „debarcare” a fost făcută ieri oficială la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Astfel, secretarul de stat Dragoș Mihael Ciuparu a fost eliberat din funcție. Ciuparu nu era totuși al USR PLUS, în condițiile în care este cunoscut ca fost președinte al PMP Prahova.

Ieri, Cîțu a mai semnat o decizie, prin care a dispus ca Cecilia Văduva să-și reia funcția în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Cecilia Văduva, catalogată drept „coafeza din Vâlcea”, este membru PNL în Râmnicu-Vâlcea și se întoarce la MIPE ca secretar general adjunct, potrivit deciziei apărute ieri în Monitorul Oficial.

Cecilia Văduva a mai fost secretar general adjunct al Ministerului Fondurilor Europene, până ieri fiind „consilier clasa I, grad profesional superior, în cadrul Serviciului Ex-ISPA, Direcția generală programe europene infrastructură mare”.

Articolul precedentDacian Cioloș a informat-o pe Ursula von der Leyen că USR PLUS și-ar dori să continue în coaliția de guvernare
Articolul următorOrban despre cifre. „Nu vreau să vă spun cum stăm astăzi în sondaje, ca să nu vă demoralizez”