Cristian Popescu Piedone (captură video)

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone s-a implicat direct în sprijinirea sinistraților de la blocul 13 de pe Calea Rahovei care au fost afectați de incendiul izbucnit la fațada construcției. Mai mult, acesta le-a mulțumit tuturor celor care s-au mobilizat pentru ajutorarea oamenilor năpăstuiți de soartă.

„E un sentiment pe care nu l-am trăit niciodată. Și sper și îmi doresc să nu îl mai trăiesc niciodată. Astăzi suntem noi patru, sănătoși, și le rezolvăm. Lucrurile materiale se cumpără, viața, nu. E greu, dar sperăm să revenim la viață, în casa noastră”, a spus una dintre locatarele acestui bloc.

„Când a început incendiul nu eram acasă. Copiii erau la bunici, soțul era la lucru, eu plecată. Când veneam spre casă am văzut mașinile de pompieri, de poliție. Am văzut totul în fața blocului, însă nu mai era fum, nu am înțeles exact ce se întâmplase. Un polițist mi-a spus că apartamentul nostru era unul dintre cele afectate”, a mărturisit o altă doamnă, adăugând că în acel moment, primul gând a fost „Slavă Domnului că nu eram acasă, că cei mici nu erau acasă, singuri”.

Vă mulțumesc vouă, tuturor oamenilor de bine, care ați dorit să întindeți o mână de ajutor! Vă mulțumesc pentru tot efortul depus… pentru tot acest nobil gest de solidaritate umană! Dar din dar se face Rai, iubiții mei! Iată o expresie atât de vie în aceste zile greu încercate. Facem în continuare tot ce ne stă în putință să ajutăm acești oameni. Împreună cu constructorii voluntari, vom încerca să reparăm grabnic pereții arși, ușile și ferestrele arse sau sparte! Până la terminarea lucrărilor, vom asigura tuturor hrană și cazare la hotel! Și, desigur, locuri gratuite de parcare celor care ne solicită.

a scris primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone pe pagina sa de Facebook.

Continuă donațiile pentru sinistrați

De altfel, acesta a aunțat că a fost deschis un cont la trezorerie, pentru toate persoanele care doresc să ofere un sprijin financiar, familiilor greu încercate.

Oricine dorește, poate sprijini această acțiune, donând o sumă de bani, astfel:

CONT DONAȚII ȘI SPONSORIZĂRI: RO41TREZ70521370201XXXXX

BENEFICIAR: SECTORUL 5 AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

COD FISCAL: 4433953

EXPLICAȚIE: DONAȚIE PENTRU LOCATARII AFECTAȚI DE INCENDIUL DIN DATA DE 11.08.2021, STRADA CALEA RAHOVEI, NR.325, BLOC 13, SECTORUL 5

Primarul Cristian Popescu Piedone și-a încheiat postarea într-un notă pozitivă. „Cu Dumnezeu înainte!”

VIDEO! Primarul Piedone, aproape de oamenii din blocurile afectate de incendiu: „Eu sunt lângă voi de la început până la sfârșit”

Articolul precedentOrban: „Cîțu să le ceară scuze cetățenilor”
Articolul următorOrganizatoarea Bucharest Pride, amendată pe „persoană fizică”