Ludovic Orban și Florin Cîțu

Liderul PNL, Ludovic Orban s-a arătat deranjat de declarațiile făcute de premierul Florin Cîțu și îi cere acestuia să îți ceară scuze cetățenilor pentru lipsa de curaj și onestitate cu privire la incidentul din SUA, din urmă cu 20 de ani. Mai mult, Orban a precizat că și față de el trebuie să îți ceară scuze, pentru că a omis să îi spună despre acest incident.

Îi solicit colegului meu Florin Cîțu ca, în următoarea declarație publică, să le ceară scuze cetățenilor români că nu a avut curajul și onestitatea să îi informeze despre acest episod întunecat din viața lui. Și ar trebui să își ceară scuze și față de mine, că nu mi-a mărturisit niciodată că a fost condamnat penal pentru conducerea autoturismului sub influența alcoolului, în toate discuțiile pe care le-am avut atunci când a obținut susținerea mea pentru cele mai importante funcții în stat

a scris Ludovic Orban pe pagina sa de Facebook.

Ce spune Cîțu în această privință

În timpul conferinței de presă de sâmbătă, Florin Cîțu a menționat că nu l-a informat pe Iohannis, iar despre Orban presupune că ar fi știu de acest incident, de la un coleg.

„Nu am adus în discuție acest lucru față de domnul președinte. În ceea ce îl privește pe domnul Ludovic Orban, un coleg mi-a spus că acum câteva luni de zile i-a arătat această hârtie și i-a spus că o are. Deci, presupun că avea această informație”, a spus Florin Cîțu.

Cât privește numirea sa în funcție, chiar și după episodul din SUA, Florin Cîțu a precizat că „au fost respectate toate procedurile legale pentru a fi numit premier, nu am considerat că e un element negativ pentru a fi numit în funcție”, a mai spus contracandidatul lui Ludovic Orban la șefia PNL.

Greșeala tinereții, sfidare de actualitate

De altfel atitudinea puțin sfidătoare a lui Florin Cîțu cu privire la incidentul din urmă cu 20 de ani, și pentru care ar fi trebuit să îți ceară scuze în mod public, a fost remarcată de atât de colegi din coaliției, cât și de cei din presă.

„Nota 6 pentru prestația lui Florin Cîţu de azi din conferința de presă pe tema greșelii făcută în tinerețe, în America. Cu nota asta, treceai clasa de milă, în zona de mediocritate. Senzația de aroganță predomină, regretele sunt aproape imperceptibile, nici o scuză pentru cei care s-au simțit lezați de acest episod din viata primului ministru al României.

În rest, sunt convins că dacă-i luăm la puricat, 99% din conducătorii României de azi, de la stânga la dreapta, au și ei probleme relativ similare din tinerețe, neștiute de public”, a scris jurnalistul Radu Tudor pe pagina sa de Facebook.

Ștefănescu: „Ţinta nu este Cîţu, ţinta este Klaus Iohannis”

Articolul precedentANAT: Agenţiile de turism nu poartă răspundere pentru modificarea încadrării destinaţiei între data achiziţionării serviciilor turistice şi data întoarcerii.
Articolul următorPrimarul Cristian Popescu Piedone le mulțumește, public, celor care s-au mobilizat după incendiul de pe Calea Rahovei