Sursa: Captură Video

Marian Vanghelie, fost primar al Sectorului 5 și cel mai recent vip condamnat în România, a jurat pe Biblie, în platoul Sinteza Zilei, pentru a convinge că nu a luat niciun ban. Procedura jurământului pe Biblie este una obișnuită în instanțele de judecată, atunci când sunt audiați martori sau când inculpații dau declarații, însă după cum arată sentința de fond, judecătorul care a analizat dosarul lui Vanghelie nu l-a crezut pe acesta.

Fostul primar a fost condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare, după ce în vara anului 2015, procurorii anticorupție îl acuzau de nouă infracțiuni de luare de mită, nouă infracțiuni de abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani.

Vanghelie a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, faptele acestuia datând din perioada 2006 – 2014, când a solicitat și primit aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un „comision” de 20% din încasări), „pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu atât în vederea atribuirii de către Primăria Sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri cât și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală a acestor contracte este de aproximativ 738.019.000 de lei)”.

Aseară, Vanghelie a jurat însă că este cinstit și curat și că a avut planuri de bună-credință.

Jur pe Biblie, în fața românilor că nu am luat niciun ban … . Dacă am luat bani, Dumnezeu să se uite deasupra noastră, dacă nu Dumnezeu să plătească începând de la domnul Coldea și toți ceilalți să îi plătească cu ce merită.

M-ați întrebat așa și vă răspund exact cum ați întrebat și să mă apreciați. Nu am luat niciun ban… . Domnule Gâdea, eu sunt un politician cu Google, cu Goagăl, cum vreți dumneavoastră, sunt un politician bun! Am avut alte interese, am gândit altceva pentru această țară. Am avut interese să arăt că sunt un gospodar bun, să pot să mă duc mai departe”, a spus fostul primar, acum condamnat.

Articolul precedentGrindeanu anunță un proiect PSD care ar urma să modifice Codul Muncii
Articolul următorNoi detalii despre etapele relaxării, explicate de ministrul Năsui