Grindeanu anunță un proiect PSD care ar urma să modifice Codul Muncii

PSD propune ca salariul minim să se acorde doar pentru persoanele și posturile care nu necesită sau nu au vreo calificare, și să se acorde pe o perioadă determinată de până la 12-24 de luni

Sorin Grindeanu a anunțat un proiect PSD care va reglementa salariile și mai ales valoarea lor, în România. Mai exact, liderul social democrat a spus că, în urma discuțiile pe filiera „de stânga” a politicii, a remarcat o problemă pe care acesta o cataloghează ca fiind gravă și îi vizează pe angajații români, din mediul privat. În urma concluziilor, s-a luat decizia depunerii în Parlament a unui proiect de lege pentru a proteja drepturile angajaților români și în special pe ale celor plătiți cu salariul minim.

Sorin Grindeanu: „Guvernul Cîțu tocmai a dat un atac brutal asupra drepturilor a peste 1 milion de români care muncesc cinstit. Mă refer la recenta ordonanță de urgență prin care au fost desființate fișa postului și regulamentul intern pentru firmele cu până la 9 angajați. Practic, Guvernul a aruncat într-un haos total relația patron-angajat”

În plus, Sorin Grindeau este de părere că sub aparenta debirocratizare, Guvernul Cîțu ar fi eliminat nu doar orice formă de protecție a angajatului, dar și a angajatorului. A angajatorului corect, subliniează Grindeanu, adăugând că „nu toți sunt ca reprezentanții actualei puteri”.

Avem peste 1,7 milioane de persoane salarizate la nivel de salariu minim, ceea ce reprezintă o treime din numărul total de angajați. Împreună cu specialiștii partidului, am făcut o analiză și am constatat că peste 80% dintre aceste persoane au cel puțin o calificare.

Sorin Grindeanu, astăzi

Vicepreședintele PSD este de părere că este inadmisibil ca într-o țară europeană să avem medici, ingineri, maiștri, constructori, șoferi profesioniști, directori în sistemul privat, plătiți cu salariul minim. „Vă dau un singur exemplu”, a mai spus acesta, „actualul ministru al Sănătății era plătit cu salariu minim la clinica medicală pe care o deține. Acest lucru este inadmisibil. Noi credem că salariul minim trebuie să redevină un instrument de protecție socială valabil doar pentru persoanele apte de muncă care nu au nicio calificare”, a conchis Sorin Grindeanu, adăugând pe final că PSD propune ca salariul minim să se acorde doar pentru persoanele și posturile care nu necesită sau nu au vreo calificare – în plus, acesta ar trebui să se acorde pe o perioadă determinată de până la 12-24 de luni. Acest proiect ar urma să modifice Codul Muncii, dacă trece de Cemere, firește!

Lui Cîțu i-ar fi plăcut să avem un vaccin „pur sânge” european

Articolul precedentLui Cîțu i-ar fi plăcut să avem un vaccin „pur sânge” european
Articolul următorVanghelie mai încearcă o dată, după ce în instanță nu a fost crezut: a jurat cu mâna pe Biblie că nu a primit niciun ban
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.