Lui Cîțu i-ar fi plăcut să avem un vaccin „pur sânge” european

„Era bine să fi avut, pentru că BioNTech e o companie europeană, e adevărat, dar Pfizer, Moderna, AstraZeneca sunt companii din afara Uniunii Europene şi s-au văzut câteva sincope”, a menționat premierul

Foto: captură Replica Online

Într-o recentă conferință de presă, premierul Florin Cîțu a vorbit, ca de fiecare dată, despre vaccinuri. Ceea ce este nou de această dată este faptul că premierul și-ar fi dorit ca măcar unul dintre vaccinuri să fie produs în Uniunea Europeană, astfel încât României să-i fie mai ușor să continue producție, odată ce stocul curent expiră. „Nu numaidecât un vaccin propriu, ci măcar să putem să îl producem. Nu numai România, ci toată Europa”, a spus premierul Cîțu, astăzi. Premierul Cîțu s-a aflat, astăzi, într-o vizită de lucru în județul Suceava. În cadrul vizitei, acesta a vizitat câteva centre de vaccinare, ca după aceea să se întâlnească cu sectorul HoReCa din județ.

Florin Cîțu: „Era bine să fi avut, pentru că BioNTech e o companie europeană, e adevărat, dar Pfizer, Moderna, AstraZeneca sunt companii din afara Uniunii Europene şi s-au văzut câteva sincope”

Mai mult, premierul Cîțu a mai spus că prin PNRR, care, printre altele ar înseamna inclusiv rezilienţa, „ceea ce înseamnă că poţi să te redresezi imediat după un şoc negativ, să ne gândim cum am putea susţine Start-up-urile şi companiile în Uniunea Europeană”.

În ceea ce priveşte producţia de vaccinuri sau posibilitatea de a avea în România – măcar să facem o parte din producţia de vaccin.

Florin Cîțu, astăzi

Cîțu a menționat un număr de 11 companii care ar fi puse pe listă pentru Comisia Europeană, adăugând că în momentul de față este nevoie de susținere pentru start-up-uri, „care să crească şi să se dezvolte”.

Reamintim că ieri, președintele Klaus Iohannis a anunțat un nou set de relaxări pentru populație, printre care renunțarea la purtarea măștii de protecție în spațiile neaglomerate deschise, însă și renunțarea la „ora de intrat în casă”. Restricțiile se mențin în cazul piețelor, a târgurilor, a mijloacelor de transport în comun și a stațiilor, însă și a tuturor spațiilor publice închise.

Orban inventează termeni: PNRR – Planul Național de Reziliență și RECUPERARE

Articolul precedentAnimalele de companie nu sunt nici jucării, nici bătaie de joc. Românii abandonează ceea ce au ”achiziționat” în pandemie
Articolul următorGrindeanu anunță un proiect PSD care ar urma să modifice Codul Muncii
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.