Noi detalii despre etapele relaxării, explicate de ministrul Năsui

„De mâine practic putem să nu mai stăm cu masca în aer liber”, confirmă ministrul Economiei

Foto: G4 Media
Foto: G4 Media

Potrivit ministrului Economiei, Claudiu Năsui, relaxarea se va întâmpla în trei etape, după cum urmează: 15 mai, 1 iunie şi 1 iulie. „De mâine practic putem să nu mai stăm cu masca în aer liber, cu câteva excepţii care vor fi formalizate în seara aceasta. Mai sunt câteva discuţii pe nuanţe tehnice în cadrul Guvernului”, a precizat Năsui, astăzi, la Digi24, adăugând că se va elimina inclusiv ora până la care clienții pot petrece timp pe terase.

Claudiu Năsui speră că nu va mai fi nevoie de reguli, de-acum încolo

Revenim la regulile de dinainte, a punctat Claudiu Năsui, amintind că de-acum se vor aplica regulile de dinainte, adică cele care se aplicau cartierelor rezidențiale. „După şedinţa de Guvern de azi vedem care vor fi lucrurile. Toate detaliile tehnice vor trebui să fie decizia premierului. Dar, după seara de azi, de mâine vom avea toate regulile pe care le aveam înainte de pandemie. Adică nu e absenţă totală de reguli, dar nişte reguli mult mai relaxate şi mult mai permisive”, a mai spus Claudiu Năsui.

Klaus Iohannis face marele anunț: din 15 mai, masca în cui!

În același interviu, ministrul a mai spus că este foarte important ca oamenii să fie conștienți că există, în continuare, niște reguli și că acelea trebuie respectate încă. „Nu mai purtăm masca în exterior, acesta fiind unul dintre marile lucruri care se întâmplă, nu mai este restricţia de circulaţie, restricţiile de funcţionare a magazinelor dispar, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim responsabili”, a mai explicat Năsui, adăugând că totul va rămâne, până la urma, la latitudinea Guvernului și va ține de modul în care se va formula Hotărârea.

La 20:30, Guvernul are, în această seară, programată o ședință în care se vor discuta aceste aspecte rămase, oarecum, „în coadă de pește”.

Articolul precedentVanghelie mai încearcă o dată, după ce în instanță nu a fost crezut: a jurat cu mâna pe Biblie că nu a primit niciun ban
Articolul următorVeșnic luptător împotriva „psihozei Covid”, Lazarus ar fi ajuns la spital
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.