Schimbare la conducerea Spitalului Județean Constanța

Fostul director al Unifarm Ionuţ Cornel Ionescu a fost numit de către Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) manager interimar

Consiliul Județean Constanța a anunțat, vineri, că mandatul fostului manager al Spitalului Județean de Urgență Ioan Tiberiu Tofolean s-a încheiat, acesta fiind înlocuit de Ionuț Cornel Ionescu, fost director al Unifarm, relatează presa locală CT News.

Tofolean a fost manager pentru o perioadă de șase luni, perioadă în care implicarea acestuia a avut „un aport benefic în susținerea efortului, pe care personalul sanitar și nesanitar al instituției medicale, l-a avut în toată această perioadă extrem de dificilă”, au precizat reprezentanții CJ Constanța.

Aceștia speră ca Tofolean să se implice în continuare, iar profesionalismul și experiența îndelungată a fostului manager să completeze eforturilor lui Ionescu, dar și al CJ „pentru optimizarea actului medical din județ”.

De la Unifarm, la „Județean”

Ionuț Cornel Ionescu a fost numit în iunie 2020 de Consiliul de Administrație al CN Unifarm SA, ca urmare a suspendării din funcție a lui Adrian Ionel, după ce acesta a fost plasat de DNA în control judiciar 60 de zile, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, printre care luare de mită și abuz în serviciu.

„Cu o bogată experiență în managementul sanitar, din care reamintim mandatul de manager și funcția de director economic al Spitalului Clinic CF Constanța, precum și experiența de director general al CN Unifarm SA, domnul Ionuț Cornel Ionescu, preia astăzi mandatul de manager interimar al SCJU Constanța. Noul manager va continua politica investițională a conducerii CJC care vizează atât reabilitarea cât și dotarea secțiilor din spital, având ca scop implementarea cu celeritate a măsurilor de creștere a încrederii populației în capacitatea instituției sanitare de a furniza servicii medicale de cea mai înaltă calitate”, au mai precizat sursele citate.

Cine este Ionuț Cornel Ionescu

Conform CV-ului, înainte de a fi numit la conducerea SCJU Constanța, între octombrie 2020 și mai 2021, Ionuț Cornel Ionescu a fost consilier al președintelui Consiliului Județean Constanța, iar în perioada iunie 2018 – iunie 2020, a ocupat postul de director economic la Uzina Termica Midia Năvodari, de unde a fost numit interimar la conducerea Companiei Națională Unifarm SA. El a mai lucrat la Spitalul Clinic CF Constanța, în perioada decembrie 2007 – ianuarie 2011, mai întâi ca manager, apoi ca director financiar contabil.

Ionuț Cornel Ionescu a absolvit Liceul Teoretic Traian din Constanța (1992 – 1996), apoi a studiat la Universitatea de Marină Constanța – Facultatea de Electromecanică Navală (1996 – 2000, nebrevetat), Facultatea de Management (2000 – 2004), Școala Națională de Sănătate Publică și Management Sanitar (2007) și Școala Națională de Studii Politice Administrative/Facultatea de Comunicare și Relații Publice (2005 – 2007, diplomă de master).

DNA: Un nou dosar penal cu iz de pandemie, marca UNIFARM

Articolul precedentMS a publicat raportul privind decesele de Covid
Articolul următorȘedință de Guvern la „ceas de seară”