La Centrul Regional de Afaceri Timișoara (CRAFT) are loc, începând de astăzi până luni dimineață „maratonul rapelului”, după ce în urmă cu trei săptămâni timișorenii „au pus umărul”, fiind primii care au abordat campania de vaccinare printr-un astfel de demers.
Mai mult, organizatorii au anunțat că în paralel cu rapelul, vor fi vaccinate și persoane care au „ratat” startul, acestea putând opta pentru serul de la Johnson&Johnson, care este cu administare într-o singură doză.
„Maratonul Vaccinării din 23-25 aprilie fost o iniţiativă comunitară fără precedent, care a dat tonul acţiunilor similare la nivel naţional. Acum, Asociatia ATI Timisoara, împreună cu o echipă minunată de sute de voluntari medici, asistenţi şi studenţi vă aşteaptă din nou, de data aceasta pentru rapel Pfizer”, au transmis organizatorii. La prima ediţie s-au vaccinat 6.722 persoane, acestea fiind aşteptate pentru rapel.
Timișoara a dat tonul
După succesul pe care l-a avut acest eveniment, alte localități au preluat ideea, astfel că săptămâna trecută, la București au fost peste 20.000 de persoane care s-au vaccinat în acest mod, cu mult peste așteptările organizatorilor. Este drept că aceștia au pus la dispoziție două locații: Sala Palatului și Biblioteca Națională. Un real câștig în acest demers este faptul că s-a mai redus din birocrație, iar potrivit coordonatorilor din Capitală, mare parte dintre cei veniți să se vaccineze erau persoane de peste 50 de ani, care astfel au putut să se vaccineze „fără bătaie de cap” cu programarea de pe platformă. În acestă săptămână se desfășăară astfel de evenimente la Craiova, Cluj Napoca și Ploiești, fiind deschise și o serie de centre de tip drive-thru, vaccinare în parcare, direct din mașină.
„Evenimentul de la Timișoara, acel maraton al vaccinării, va fi replicat la nivel național. Am avut mai multe discuții cu rectorii universităților de medicină și farmacie din România. Toate și-au arătat disponibilitatea de a organiza astfel de evenimente de vaccinare, prin implicarea personalului medical, corpului academic. Trebuie să implicăm aceste demersuri, să le multiplicăm la nivel național. Avem nevoie să transmitem mai mult decât principii de organizare. Avem nevoie de implicarea celor care pot să facă lucruri absolut excepționale, cum s-a întâmplat la Timișoara”, declara coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, după succesul din vestul țării.