Sursa foto: Antena 3

La ora actuală nu sunt date care să arate că Rusia vrea să-și continue agresiunea spre țările membre NATO, a anunțat ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Ministrul Apărării crede că sunt speculații afirmaţiile preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, care a afirmat că Rusia intenționează să atace și Polonia şi România.

 Vasile Dîncu a mai declarat că e absolut de înțeles Volodimir Zelenski  care și apăra cauza, într-o anumită măsură el apărând chiar întreaga Europă. Ministrul Apărării a declarat că nu este luat în calcul un asemenea scenariu.

Vasile Dîncu: MApN nu se ocupă să califice dacă sunt crime de război

„Nu cred că există dovezi pentru așa ceva și nici nu luăm în calcul acest scenariu (referitor la spusele lui Zelenski -n.red). Sigur, înțeleg cauza pe care o apără președintele Ucrainei – chiar și atunci când își accentuează declarațiile, pentru că într-o anumită măsură el este nu doar apărătorul Ucrainei, ci și al Europei. Ar putea fi chiar apărătorul unei civilizații, dacă se vor confirma oficial aceste crime împotriva umanității. Deci eu înțeleg, dar nu cred că există date pentru aceste evenimente (că Rusia vrea să atace Polonia și România – n.red). Într-o astfel de logică a posibilului se poate spune că orice poate fi posibil”, a comentat Vasile Dîncu.

Legat de  informațiile prezentate care demonstrează genocidul din Ucraina, Vasile Dîncu a spus că nu trebuie să fii mare specialist ca să vezi atrocitățile, dar ministerul pe care-l conduce nu are competență să facă asemenea „calificări”

”MApN nu se ocupă să califice dacă sunt crime de război. Asta o face Ministerul de Externe și alte Organizații. Noi ne ocupăm de ceea ce se întâmplă în plan militar”, a spus Vasile Dîncu.

Preşedintele ucrainan Volodimir Zelenski a cerut insistent statelor europene să acţioneze mai rapid împotriva Rusiei şi a avertizat, într-un discurs în Parlamentul Estoniei, că „putem fie să oprim Rusia, fie să pierdem toată Europa de Est”.

Articolul precedentPercheziții de amploare în trei județe, la persoane suspectate de trafic de droguri de mare risc
Articolul următorRomânia redeschide centralele pe cărbune, din cauza războiului din Ucraina