Orban: „Evident, tot USR PLUS trebuie să desemneze un ministru”

„Este mai importantă pentru România o bună guvernare decât o persoană. Premierul are deplina capacitate de a propune o astfel de decizie”, a mai spus Ludovic Orban, în urmă cu câteva minute

Foto: G4Media.ro

În urma demiterii ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, liderul liberalilor și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban a dat declarații de presă, cu privire la poziția pe care urmează să o ia PNL.

Ludovic Orban mizează pe continuarea parteneriatului cu USR PLUS

„Am luat act de decizia premierului Cîțu, de a-l elibera din funcție pe ministrul Voiculescu. Este obligația constituțională a premierului de a veghea la buna funcționare a Guvernului și de a interveni atunci când este necesar, chiar și prin schimbarea unui ministru. Pentru PNL nu există o altă soluție politică de guvernare decât actuala. Este strict o decizie care urmărește ca la Ministerul Sănătății, evident tot USR PLUS trebuie să desemneze un ministru care să gestioneze cu responsabilitate. (…) De asemenea, aș vrea să precizez că în ceea ce ne privește pe noi, îl susținem în acest demers pe domnul prim-ministru. Este mai importantă pentru România o bună guvernare decât o persoană. Premierul are deplina capacitate de a propune o astfel de decizie”. a declarat, într-o conferință de presă recentă, liderul PNL, Ludovic Orban.

Alexandru Rafila salută decizia premierului Cîțu

Demiterea lui Voiculescu a instalat haosul în coaliția de guvernare

Reamintim că în cursul zilei de astăzi, premierul Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Modul în care premierul a anunțat această demitere a ridicat semne de întrebare, Florin Cîțu refuzând să-i menționeze numele ministrului Sănătății atunci când i-a anunțat demiterea, zicând doar „vor face schimbări la vârful Ministerului Sănătății”.

Totul ar fi început, în opinia susținătorilor demiterii, de la de la ordinul de ministrul semnat astăzi de secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Andreea Moldovan, practic picătura care ar fi umplut paharul pentru PNL și pentru premierul Florin Cîțu. Aceasta a fost, la rândul ei, revocată din funcție, împreună cu ministrul Vlad Voiculescu.

USR PLUS se află în ședință, pentru a hotărî ce le rămâne de făcut, în condițiile astea

În plus, ședința de guvern care era programată astăzi nu a mai avut loc, întrucât USR PLUS a refuzat să mai participe. În momentul de față, USR PLUS se află ședință proprie, în care se analizează opțiunile viitoare. Pe scurt, USR PLUS ar lua în calcul mai multe opțiuni, printre care și ieșirea de la guvernare, ceea ce ar însemna, așa cum se poate înțelege de la sine, sfârșitul actualei guvernări, PNL împreună cu UDMR neîndeplinind criteriul majorității.

Cât despre interimatul de la Ministerul Sănătății, o informație pe surse relatează faptul că premierul Cîțu ar reprezenta o variantă, după ce Dan Barna ar fi refuzat oportunitatea (tot pe surse).

Articolul precedentDeputatul Angelica Fădor: „Studiile de fezabilitate pentru loturile 2 și 3 din Autostrada Nordului vor fi finalizate în vara anului 2022”
Articolul următorUzinele Dacia și Ford din România au produs, în primele trei luni din anul 2021, aproape 118.000 de mașini
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.