Alexandru Rafila salută decizia premierului Cîțu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a fost demis, după numai patru luni de mandat, presărat cu numeroase situații critice

Deputatul PSD, Alexandru Rafila a salutat decizia premierului Cîțu, cu privire la demiterea lui Vlad Voiculescu de la conducerea ministerului Sănătății, la numai patru luni de mandat. Mai mult, de numele lui Voiculescu se leagă două moțiuni simple (una „picată” în februarie, alta retrasă astăzi, după anunțul premierului), dar și cazurile de la Balș, Foișor și Babeș, precum și „boicotarea” vaccinării.

„Considerăm că este perfect justificată revocarea lui Vlad Voiculescu. Noi am solicitat acest lucru nu pentru că domnul Vlad Voiculescu era de la USR PLUS ci pentru că rolul său ca ministru al sănătății era să răspundă nevoilor populației din România în gestionarea acestei pandemii. S-a dovedit total incapabil să o facă”, a spus Alexandru Rafila, la Parlament.

Totodată, reprezentantul României la OMS, este de părere că s-a ajuns într-o situație critică la Ministerul Sănătății, ce funcționa în afara Guvernului României așa cum funcționa, de fapt, în afara nevoii de asigurare a sănătății publice pentru cetățeni. „Consider că este un gest de responsabilitate a prim-ministrului, vine târziu, e adevărat. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni și luni a dus la pierderea controlului pandemiei”, a mai spus deputatul Alexandru Rafila.

În ceea ce privește o posibilă ieșire a alianței USR PLUS din coaliție, Rafila consideră că modul în care aceștia se „țin” de funcții, în „ciuda evidenţei şi a incompetenţei şi la alte ministere” demonstrează că „dorința lor nu e de a pleca de la guvernare, ci dimpotrivă”.

Dan Barna a refuzat interimatul la „Sănătate”

Premierul Florin Cîțu a anunțat că vicepremierul Dan Barna va fi ministrul intermar al Sănătății, de altfel, liderul USR având  printre atribuții și cele cu privire la acest minister. „Dan Barna, viceprim-ministru, coordonează toate activităţile din domeniile de responsabilitate aparţinând următoarelor ministere: Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii; Ministerul Sănătăţii; Ministerul Justiţiei; Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării; Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi Ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene”, se arată în decizia publicată în Monitorul Oficial, pe 18 ianuarie.

Potrivit Digi24, Dan Barna ar fi refuzat preluarea interimatului la Ministerul Sănătății. Printre numele viitorilor miniștri se vehiculează cel al liberalului Nelu Tătaru (ministru în mandatul lui Orban), al medicului Adrian Wiener (senator USR), dar și al lui Emanuel Ungureanu (deputat USR).

Vlad Voiculescu, demis. Dan Barna va fi ministrul interimar al „Sănătății”

Articolul precedentTAROM vinde 14 avioane vechi și concediază 700 de angajați, ca urmare a unui plan de restructurare
Articolul următorFlorin Cîțu crede în continuare în coaliția de guvernare