Premierul Florin Cîțu a explicat, într-o conferință de presă, demiterea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății, mai mult, s-a arătat încrezător în continuitatea coaliției de guvernare ce este constituită în jurul unor idei, nu a unor persoane.

„România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Lupta a întins la maximum resursele statului. Ca să ducem la capăt lupta, mereu am spus că e nevoie de încredere în instituțiile statului. Pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății.

Eu cred în continuare în această coaliție. Vreau să îi asigur pe români că eu cred cu tărie în această coaliție de guvernare, pentru că s-a constituit ca urmare a votului românilor, în jurul unor valori, unor idei, și nu în jurul unor persoane”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Acesta a reamintit de necesitatea imunizării împotriva Covid, în masă, și le-a recomandat românilor să se înscrie pe platforma de vaccinare. „Vă doresc tuturor sănătate și trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes. De aceea vă îndemn pe toți să vă înregistrați pe platforma de vaccinare”, a mai spus Florin Cîţu.

Ordinul MS nr 1.309, picătura care a umplut paharul

Decizia lui Florin Cîțu a venit pe fondul mai multor crize din sănătate, ultima fiind evacuarea pacienţilor de la Spitalul Foişor, accentuate de ordinul privind criteriile de carantină, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, demisă şi ea miercuri din funcţie. 

Interimatul la Sănătate, în „așteptare”

Premierul Florin Cîțu a anunțat că vicepremierul Dan Barna va fi ministrul intermar al Sănătății, de altfel, liderul USR având  printre atribuții și cele cu privire la acest minister. Potrivit Digi24, Dan Barna ar fi refuzat preluarea interimatului la Ministerul Sănătății. Printre numele viitorilor miniștri se vehiculează cel al liberalului Nelu Tătaru (ministru în mandatul lui Orban), al medicului Adrian Wiener (senator USR), dar și al lui Emanuel Ungureanu (deputat USR).

De altfel, potrivit surselor Digi24, este posibil ca premierul să preia interimatul la acest minister.

Ionuț Moșteanu (USR) ia în calcul ieșirea din Coaliție

Articolul precedentAlexandru Rafila salută decizia premierului Cîțu
Articolul următorDeputatul Angelica Fădor: „Studiile de fezabilitate pentru loturile 2 și 3 din Autostrada Nordului vor fi finalizate în vara anului 2022”