Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor anunță că a purtat o serie de discuții cu directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Mariana Ioniță, pe tema progreselor făcute până în momentul de față cu privire la Autostrada Nordului, arteră care urmează să facă legătura între Suceava și Baia Mare. Deputatul sucevean a inițiat și o lege pentru această autostradă, care astăzi se află în vigoare.

Angelica Fădor afirmă că a primit asigurări din partea CNAIR cu privire la faptul că acest proiect de autostradă se află în grafic, dar și că studiile de fezabilitate necesare, conform contractelor semnate, vor fi finalizate și predate până în vara anului 2022, conform publicației Monitorul de Dorna, care citează o postare făcută de Fădor pe Facebook.

„Pentru lotul 2, dintre Vatra Dornei și Bistrița, cu o lungime de 83 de kilometri, proiectantul este Explan SRL, care va executa lucrarea pentru 15,7 milioane de lei, sumă din care 85% reprezintă fonduri externe nerambursabile, iar ordinul de începere a lucrărilor este pentru data de 22 aprilie 2021, cu un termen de predare stabilit pentru ziua de 22 iunie 2022”, afirmă deputatul.

Pentru lotul 3, dintre Suceava și Vatra Dornei, cu o lungime totală de 107 kilometri, contractul a fost câștigat de asocierea dintre Best Consulting & Design SRL și Ingeneria Specializada Obra Civil e Industrial SA, cu o valoare de 14,4 milioane de lei și cu o finanțare asigurată în procent de 85% din fonduri externe nerambursabile și 15% sub formă de cofinanțare națională. Lucrările pentru acest tronson sunt programate să înceapă pe 28 aprilie 2021 și să fie finalizate pe 28 iunie 2022.

„Sunt vești bune de la CNAIR, care confirmă că se încep studiile de fezabilitate pentru cele trei tronsoane ale Autostrăzii Nordului, un proiect pe care, în calitate de parlamentar de Suceava, l-am inițiat și susținut în Parlament și a devenit lege”, adaugă Angelica Fădor.

Referitor la primul lot al acestui drum de mare viteză, dintre Bistrița și Baia Mare, cu o lungime totală de 145 de kilometri, Curtea de Apel a respins contestația făcută în urma contestării licitației, fapt pentru care urmează să fie reevaluată oferta câștigătoare și semnat contractul de execuție în termen de o lună.

„Urmează să primim vești de la Consiliul Județean Suceava pentru studiul de fezabilitate al șoselei de centură Gura Humorului. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, face toate demersurile pentru ca acest drum să fie o realitate în cel mai scurt timp posibil. Am încredere că proiectul va fi accelerat pentru că actuala guvernare este decisă să dezvolte infrastructura de transporturi, care este deficitară, și îmi doresc să se intre cât mai repede în procedurile de atribuire a lucrărilor”, se menționează în postarea de Facebook.

Deputatul transmite că este foarte important pentru toată lumea ca acest drum de mare viteză să fie realizat într-un timp cât mai scurt pentru a duce zona la un alt nivel de dezvoltare, dar și pentru atragerea de noi investiții și turiști care să aibă un acces mai rapid la obiectivele turistice din zonă.

Articolul precedentFlorin Cîțu crede în continuare în coaliția de guvernare
Articolul următorOrban: „Evident, tot USR PLUS trebuie să desemneze un ministru”