Senatorul independent Diana Șoșoacă este tot mai aproape de a-și vedea visul cu ochii, așa cum declara în urmă cu câteva luni, de a transforma Senatul în Vestul Sălbatic. După scandalul cu (Iulia) Scântei de la Comisia Juridică, unde urma să fie audiată înainte de aplicare sancțiunilor la solicitarea liberalilor, Diana Șoșoacă a anunțat că își va lua permis de port-armă, dar vrea și pază non-stop, mai ales dacă „inclusiv în Parlamentul României eşti bătut ca senator”.  

„În acest context îmi voi lua inclusiv permis de port-armă şi o să solicit pază non-stop, dacă inclusiv în Parlamentul României eşti bătut ca senator. România nu e stat de drept. În România s-a instaurat dictatura. Păi în Rusia e mai multă democraţie decât în România de o mie de ori. Şi în China e democraţie”, a spus Diana Şoşoacă, potrivit Mediafax.

Întregul scandal de la Senat a pornit de la refuzul senatorului Diana Șoșoacă de a purta mască de protecție conformă, la intrarea în sala unde urma să fie audiată, în locul celei transparente cu care mai toți membrii PAUR se afișează în public (de voie, de nevoie). De altfel, chiar refuzul de a purta mască de protecție conformă este unul dintre motivele pentru care Șoșoacă va fi sancționată.

Ce trebuie pentru obținerea unui permis de port-armă

Potrivit Poliției Române, în vederea autorizării procurării armelor letale, cetățenii români trebuie să depună la IPJ sau Direcția Generală a Municipiului București, un dosar care trebuie să cuprindă printre altele: un certificat medical eliberat de o unitate sanitară specializată, cu cel mult 6 luni înaintea depunerii cererii, din care să rezulte că nu suferă de una din afecţiunile stabilite de Ministerul Sănătăţii care fac imposibilă autorizarea pentru a deţine sau, după caz, purta şi folosi arme şi muniţii letale, şi este apt să deţină astfel de arme şi muniţii; certificat de cazier judiciar; aviz psihologic din care să rezulte că solicitantul este apt să deţină, să poarte şi să folosească arme şi muniţii letale, eliberat cu cel mult 12 luni înaintea depunerii cererii, de un psiholog autorizat pentru efectuarea unor astfel de teste, atestat în condiţiile legii.

Canalul YouTube al Senatului, blocat din cauza Dianei Șoșoacă

Președinta Comisiei Juridice a Senatului, Iulia Scântei, a atras atenţia, marţi, că, din cauza mesajelor Dianei Şoşoacă ce instigă la nepurtarea măştii, canalul YouTube al Senatului riscă să fie închis.

„Pagina Youtube a Senatului a fost închisă pentru anumite înregistrări video cu luări de cuvânt ale Dianei Şoşoacă, pentru că instigă, contrar politicii asumate de canalul respectiv, la nepurtarea măştii. (…) Pentru prima sesizare transmisă Senatului, a celor care gestionează politica YouTube online, s-a acordat un avertisment şi au fost şterse acele înregistrări video care figurau pe pagina YouTube a Senatului”, a declarat Iulia Scântei, citată de Agerpres.

Aceasta a precizat că în avertismentul primit de la YouTube s-a explicat și motivul pentru care vor fi şterse acele filmări, mai mult, că repetarea postării pe canalul Youtube a acestor mesaje video, care instigă la nepurtarea măştii, vor fi interzise cu desăvârşire, inclusiv pagina Senatului.

Circ din nou, în Parlament

Articolul precedentGermania schimbă rapelul pentru cei vaccinați cu AstraZeneca
Articolul următorVlad Voiculescu, demis. Dan Barna va fi ministrul interimar al „Sănătății”