Sursă foto: digi24.ro
Sursă foto: digi24.ro

”Pâine și circ”, de atât aveau nevoie romanii pentru a nu se implica în treburile statului. Ca niște urmași vajnici, se pare că și românilor le trebuie tot doar atât: pâine și circ.

Nu de alta, dar prezența la vot, care ar fi putut sugera o vagă implicare în ”treburile statului”, o dovedește cu vârf și îndesat. Dacă e să adaugăm și manifestațiile din ultimul timp, împotriva măștii, medicilor, pandemiei, e posibil să ajungem la concluzia că unii români se mulțumesc și doar cu circul.

Și de ce nu ar fi așa, când inclusiv în Parlamentul României circul e la ordinea zilei? Când cei care ne conduc, care ar trebui să fie un exemplu de conduită și disciplină, par să se ia la întrecere, care ce boacănă mai face.

Episodul de azi

Episodul de azi o are ca pion principal (din nou) pe Diana Șoșoacă. Omniprezentă, revoltată și vocală, Diana Șoșoacă a făcut, și azi, ce face de obicei: scandal.

Dacă românii de rând, pentru drepturile cărora se încăpățânează să spună că luptă, trebuie să se supună legii și să poarte mască în public, Diana Șoșoacă pare să creadă că nu. Că legea nu i se aplică, sau i se aplică doar în interpretarea personală.

A vrut să participe la lucrările Comisiei Juridice a Senatului, i s-a interzis accesul, pentru că purta o mască improvizată, a încercat să forțeze intrarea, a țipat că i-a fost învinețit piciorul, a forțat în continuare, a sunat la 112. Totul, sub camerele vigilente ale jurnaliștilor.

În plus, pentru că nu Diana Șoșoacă trebuie să respecte legea, ci legea trebuie s-o respecte pe Diana Șoșoacă, și-a adus și soțul în Parlament. Soț care nu se dezice de soție, și se comportă la fel de ”jovial”, să zicem.

Tot felul de violențe

Diana Șoșoacă s-a înfipt în ușă. În pragul ușii, mai bine zis și dup-aia a țipat că-i este strivit piciorul.

Soțul Dianei Șoșoacă a dat dovadă de atitudine de bodyguard. Știți, ăia care-și bombează pieptul și se fac spre tine, să pară mai mari și mai impunători.

Tot el trăgea de ușă, poate-poate se pot strecura în sală.

„A, nu vrei? Dar cine ești tu să vrei sau să nu vrei, mă?!”

”Bă, voi pe ăștia i-ați întrebat dacă au legitimație sau nu, că pe mine m-ați întrebat!”

Asta așa, ca exemplu de limbaj civilizat. Tonul, din păcate, nu poate fi redat în scris. Vedeți în video ce și cum.

Circ gratis, circ degeaba

Regulile sunt simple: dacă nu vrei circ, nu faci circ. Dacă ești senator, respecți legea. Dacă ai impresia că ești agresat, nu agresezi. Dacă vrei să ai dreptate, îți îmbunătățești argumentele, nu ridici vocea. Dacă ți se explică ceva cu care nu ești de acord, răspunzi frumos, nu țipi. Dacă ai pretenția să fii respectat, știi că respectul se câștigă, nu se impune. Dacă o ușă vrea să se închidă, nu pui piciorul în prag și dup-aia țipi că te doare.

Mai sunt destule reguli de acest gen. Dar am vaga impresie că trebuie să le respectăm doar noi, ăștia care nu avem statutul de senator al României.


Articolul precedentO eroare din procesul de autentificare de pe WhatsApp permite blocarea oricărui utilizator de aplicație
Articolul următorVoiculescu susține că premierul nu l-a invitat la conferința de presă de aseară
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.