Barna le cere colegilor de coaliție retragerea susținerii lui Florin Cîțu

„Ne-am asumat să luam deciziile împreună. Asta s-a întâmplat până astazi. Mi-a comunicat o decizie deja luată”, a spus vicepremierul Dan Barna

Captură video

După o ședință care a ținut mai bine de două ore, copreședintele Alianței USR PLUS, Dan Barna a ieșit „la rampă” cu declarații, în cadrul cărora a vorbit despre deciziile luate „la cald” în ședința mai sus menționată.

Dan Barna: „Despre interimatul meu, s-a luat fără consultarea mea sau a USR PLUS”

„Este o decizie unilaterală, imatură politic, care ridică mari semne de întrebare asupra capacității premierului Florin Cîțu de a conduce România. Ne-am asumat să luam deciziile împreună. Asta s-a întâmplat până astazi. Mi-a comunicat o decizie deja luată. Nu a existat o consultare anterioară, legată de o astfel de decizie, cu cât luni agreaserăm că ieșim din acest joc de balet politic. Este o decizie care aruncă coaliția de guvernare într-o criză majoră. Premierul Cîțu nu mai are susținerea alianței USR PLUS. (…). Despre interimatul meu, s-a luat decizia fără consultarea mea sau a USR PLUS”, a spus, în urmă cu foarte puțin timp Dan Barna.

Demisia din această dimineață nu se bazează pe nicio evaluare. O coaliție de Guvernare nu poate să funcționeze decât dacă există respect.

Dan Barna

Cer întâlnire de urgență astăzi, cel târziu mâine, pentru a avea un dialog cu Ludovic Orban și Kelemen Hunor pentru restragerea susținerii premierului Florin Cîțu”, a insistat copreședintele USR PLUS.

„Ce se va întâmpla dacă PNL nu își va retrage susținerea acordată premierului Florin Cîțu?”, a întrebat un reporter.

„Am toate încrederea că această coaliție va găsit soluții. Vom vedea dacă va fi necesară și medierea președintelui (nr. Klaus Iohannis)”, a răspuns Dan Barna.

Orban: „Evident, tot USR PLUS trebuie să desemneze un ministru”

Orban susține continuarea coaliției de guvernare

Astfel, copreședintele Dan Barna a pus capăt tuturor întrebărilor din spațiul public, din această dimineață. Dacă până la declarațiile acestuia, opinia publică specula o ieșire de la guvernare a USR PLUS, iată că avem acum și răspunsul.

Mai mult decât atât, omologul său liberal, Ludovic Orban, a declarat, cu doar o oră înainte, faptul că susține demersul premierului Florin Cîțu de a-l demite pe Vlad Voiculescu, însă că își dorește, în continuare, coaliția de guvernare alături de Alianța USR PLUS. În plus, Orban a adăugat faptul că Ministerul Sănătății aparține, de drept politic, USR PLUS, astfel că mingea se află, în continuare, în terenul acestora, în ceea ce privește numirea unui nou ministru al Sănătății.

Rămâne, totuși, de văzut cine va ocupa fotoliul eliberat astăzi de Vlad Voiculescu, după perioada interimatului.

Cât despre PSD, aceștia se văd acum nevoiți să retragă moțiunea de cenzură cu numărul doi, pe care o pregătiseră împotriva lui Vlad Voiculescu. Și dacă tot a venit vorba de PSD, cu câteva minute înainte de intervenția lui Dan Barna, social democratul Vasile Dîncu a declarat: „Nu ne interesează o intrare la guvernare pe ușa din dos”.

Articolul precedentUzinele Dacia și Ford din România au produs, în primele trei luni din anul 2021, aproape 118.000 de mașini
Articolul următorPrimăria Sectorului 5, un nou pas spre digitalizare, un nou pas spre viitor
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.