Primăria Sectorului 5, un nou pas spre digitalizare, un nou pas spre viitor

La doar jumătate de an de la preluarea mandatului de primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone anunță lansarea unei platforme digitale care va spori eficiența în administrație, însă va elimina și problema cozilor nesfârșite de la ghișee

Captură video

Primăria Sectorului 5 a făcut încă un pas spre lumea smart. Poate cel mai interesant aspect este cel că acțiunea prinde contur la doar jumătate de an de la schimbarea conducerii administrative. „Înțeleg nevoia de digitalizare și transparență în toate instituțiile publice și acesta este motivul pentru care am solicitat ca această platformă digitală să fie gata în cel mai scurt timp”, a declarat edilul Cristian Popescu Piedone, pe pagina sa de Facebook unde, de altfel, a și făcut anunțul public.

Primăria Sectorului 5 are, începând cu această săptămâna, o nouă platformă digitală, care va permite diverse operațiuni online

Pentru că perioada pandemică nu este tocmai una prielnică statului la coadă, cu ajutorul noii platforme, cetățenii nu vor mai fi nevoiți să aștepte ore în șir la cozile interminabile de la ghișee, platforma venind, de asemenea, și în sprijinul funcționarilor Primăriei Sectorului 5, care vor avea ocazia de a lucra mult mai eficient de acum înainte. „Digitalizarea instituției înseamnă în același timp și limitarea răspândirii COVID-19, având în vedere că locuitorii din sector și nu numai vor putea face numeroase solicitări direct în mediul online”, a adăugat primarul Sectorului 5.

Piedone, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”: „Primarul e ca un căpitan de vas, trebuie să părăsească ultimul corabia”

Platforma va putea fi accesată atât de pe computer, cât și de pe telefonul mobil, astfel legătura dintre cetățeni și Primăria Sectorului 5 devenind una mult mai eficientă.

Ce va putea fi accesat cu ajutorul acestei platforme:

  • Înrolare în sistem – primul pas
  • Cerere și eliberare certificat fiscal
  • Declarație și decizie impunere auto
  • Declarație și decizie impunere clădiri și terenuri
  • Declarație și decizie scoatere evidență auto;
  • Alte tipuri de formulare electronice;
  • Depunere online cereri la registratură.

Mai mult decât atât, cetățenii Sectorului 5 vor avea posibilitatea de a face programări prin intermediul site-ul pentru eliberarea unor documente esențiale de tipul certificatelor de naștere ori cărților de identitate, platforma dovedindu-se utilă inclusiv diminuării cozilor de la Evidența Populației Sector 5.

Platforma va rezolva și o problemă stringentă a Sectorului 5: disponibilitatea locurilor de parcare, în timp real

„Pe noua platformă digitală există și modulul care le va permite locuitorilor din sector să verifice în timp real și transparent care este situația locurilor de parcare pe raza sectorului. Aplicația de gestionare a parcărilor de reședință din Sectorul 5 va funcționa în perioada următoare în modul Demo, pentru a identifica toate eventualele probleme de funcționalitate și pentru ca cetățenii din sector să se familiarizeze cu aceasta. În momentul de față este activă doar Strada Năsăud, astfel încât pentru a putea face un flux de solicitare a unui loc parcare, rugăm locuitorii din sector să folosească adresa Strada Năsăud. Cererile introduse în sistem vor fi șterse automat după finalizarea acestora. Așteptăm feedback-ul cetățenilor din Sectorul 5 prin intermediul butonului suport, care se află în colțul din dreapta sus al aplicației”, se arată în comunicatul oficial al Primăriei Sectorului 5.

Articolul precedentBarna le cere colegilor de coaliție retragerea susținerii lui Florin Cîțu
Articolul următorRareș Bogdan nu vrea nici guvern minoritar, dar nici alianță cu PSD
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.