Edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a fost invitatul din această seară al moderatoarei de televiziune de la Kanal D, Denise Rifai. În cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, primarul a fost supus unuia dintre cele mai incomode chestionare din presa românească.

Mesajul primarului Piedone, adresat cetățenilor Sectorului 5, după 114 zile de mandat

Despre conștientizarea pericolului pandemiei

Cum primarul Cristian Popescu Piedone a marcat premiera restricțiilor de weekend în Sectorul 5, chiar înainte ca Guvernul să ia măsuri asemănătoare (cu toate că mai blânde decât ale sale), edilul a spus, în cadrul emisiunii: „Trebuie să conștientizăm că acest virus există. Nu există om care să nu fi suferit, prin prieteni, familie. Unii au sfarșit tragic, alții au trecut prin boală. Am observat că există o lipsă de autoritate (nr. a guvernului). Trebuie să ai responsabilitatea funcției.”

Cât despre cei care protestează, Piedone a adăugat: „Și domnul Stanoevici a murit din cauza Covidului și dânsul avea o poziție împotrivă, înainte” – „Nu sunt împotriva protestatarilor, dar trebuie să înțelegem cu toții gravitatea situație”.

Cum liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat că se va duce la Înviere, cu sau fără amendă, Piedone a fost întrebat, la rândul său, dacă va participa la sluja de anul acesta. „Bineîneles că voi merge dar voi respecta legile în vigoare. (…)

Nu m-am vaccinat pentru ca vreau să dau prioritate celor care au nevoie. Primarul e ca un căpitan de vas, trebuie să părăsească ultimul corabia

Cristian Popescu Piedone

Cristian Popescu Piedone: „S-ar putea ca ei să fi avut nevoie de mine, și nu eu de ei”

Mai mult acesta a fost întrebat și despre relația acestuia cu vedetele, fiind binecunoscut faptul că, la un moment dat, ar fi dezvoltat relații de prietenie și chiar de rudenie prin asociere, spre exemplu cu Andra și Măruță care i-au devenit, la un moment dat, nași acestuia. Potrivit lui Piedone, relația cu vedetele a fost pur întâmplătoare și nu a avut de profitat de pe urma acesteia dar nici nu ar fi încercat. „S-ar putea ca ei să fi avut nevoie de mine, și nu eu de ei”.

Sursă foto: Kanal

Denise Rifai: „Vă simțiți vinovat pentru morții de la Colectiv?”

„Dacă copiii mei s-ar fi aflat în acea seară în Colectiv, eu astăzi aș fi cotinuat să zic că sunt nevinovat. Sunt tată, bunic, știu ce înseamnă. N-aș fi vrut să trăiesc asemenea… dar nu pot să-mi asum ceea ce nu-mi aparține mie. Vreau să iasă adevărul la suprafață. Dacă m-aș simți vinovat… aș fi avut puterea să zic în fața națiunii că am greșit. Dacă acei copii ar învia, aș zice că sunt vinovat chiar dacă nu sunt”, a răspuns acesta.

În plus, Cristian Popescu Piedone a mărturisit că de șase ani încoace ar fi fost „demonizat” de anumite publicații care i-ar fi asociat doar acestuia numele cu tragedia de la Colectiv, de vreme ce nu este singurul inculpat. „Sentința ar fi o eliberare”, a adăugat.

Primăriile lui Piedone

Cristian Popescu Piedone a ocupat funcția de primar al Sectorului 4 timp de șapte ani, până în momentul în care a fost nevoit să-și dea demisia, în al doilea mandat. Despre perioada „Sector 4”, acesta a subliniat: „Dacă nu eram un primar bun, nu mă votau în al doilea mandat cu 84% (nr. cetățenii Sectorului 4)”.

În momentul de față, Piedone este primarul Sectorului 5, în urma câștigării detașate a alegerilor locale din 27 septembrie. În ceea ce privește situația actuală, potrivit declarațiilor, s-ar fi mizat pe profesionalism în ceea ce îi privește pe oamenii care lucrează acum în primărie, indiferent de apartenențele politice.

Primarul Sectorului 5 a pus la dispoziția bunicuțelor care vând zarzavaturi la colț de stradă, zece tarabe gratuite în fiecare piață

Articolul precedentGheorghiță: „La masca de protecție se va renunța ultima oară”
Articolul următorCodrin Ștefănescu, alături de Șoșoacă
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.