Sursă foto: Facebook - Florin Cîţu
Sursă foto: Facebook - Florin Cîţu

Guvernul se pregătește să plafoneze prețurile la energie, până în aprilie 2023.

În aceste condiţii, Florin Cîțu a venit cu un avertisment, precizând că nu trebuie să depășim deficitul bugetar.

Florin Cîţu: “Ordonanța pe care o pregătește Guvernul pentru a prelungi plafonarea prețurilor la energie se va aplica pe un an de zile, dar această măsura nu va putea funcționa la nesfârșit”

Este valabilă un an de zile, din aprilie până anul viitor. Cel mai importantă este la gaze, vă dați seama că este importantă iarna viitoare, dar ați atins un punct foarte important, costă. Până la urmă, Ministerul Finanțelor este cel care spune dacă își permite sau nu, eu voi spune foarte clar în coaliție că nu trebuie să depășim deficitul bugetar. În momentul când dăm semnalul că vom depăși deficitul bugetar, vă spun că lupta cu inflația este pierdută”, a declarat Florin Cîţu, citat de Europa FM.

În acelaşi context, preşedintele PNL a precizat că este un cost foarte mare pentru că banii care ajung în plata facturilor vor fi luaţi de la niște companii care ar trebui să investească în a crește capacitatea.

Prin urmare, lipsa investițiilor în energie va face ca România să fie independentă energetic abia în 2028-2029.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a confirmat că prețurile la energie vor fi plafonate până în aprilie anul viitor

Aceste măsuri, spre deosebire de cele de până acum, care au avut secvențieri mai mici, sunt gândite să acopere cel puțin o perioadă de termen mediu, adică de cel puțin un an de zile, tocmai pentru a oferi o perspectivă de stabilitate populației, oamenilor, în gospodăriile lor, dar și companiilor, firmelor, care de asemenea au nevoie de o predictibilitate. Dacă vor fi elemente suplimentare legate de acest pachet, în momentul în care Guvernul va lua această decizie, vor fi prezentate și toate celelalte măsuri în cursul probabil al acestei săptămâni”, a explicat Purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Articolul precedentLucrarea de doctorat plagiată înainte de 2011 – din ce în ce mai aproape de amnistie
Articolul următorUSR îl cheamă din nou în Parlament pe ministrul Energiei
Jurnalist full-time / Pesimist part-time