Sursa foto: Facebook/ Virgil Popescu

Președintele interimar al USR Cătălin Drulă a declarat că Virgil Popescu trebuie să plece din funcția de ministru al Energiei din cauza că după trei ani nu a reușit să facă nimic pentru români.

“Energie, un dezastru. Un dezastru pe zona de carburant, un dezastru pe zona de gaz, un dezastru pe zona de energie electrică. (…)  La Virgil Popescu vorbim de trei ani, trei ani în care nu a fost în stare să dea Legea offshore, (…) să scoatem gazul din Marea Neagră. De centrala de la Iernut de câţi ani auzim? De trei ani, cel puţin, auzim că trebuie să fie gata”, a spus Drulă, potrivit news.ro.

De asemenea, Drulă a mai menționat că există 10 miliarde de euro pentru care nu există ghidurile de folosire pentru investiții în producția de energie. Mai mult, acesta a spus că ministrul a venit cu o schemă greșită „din start” de plafonare, România având nevoie de o încurajare a pieței.

USR a depus o moțiune simplă împotriva lui Virgil Popescu în luna februarie

„Vin cu o schemă greşită din start de plafonare, care plafonează la producător, adică şi dacă cineva ar vrea să intre pe piaţă, dacă pui mercurialul la preţuri la producător, descurajează investiţiile”, a mai declarat președintele interimar al USR.

Totodată, Drulă e de părere că toate companiile care ar trebui să producă pentru România au fost politizate „de sus până jos”, precizând că Virgil Popescu trebuie să plece alături de alți membri din guvern, neprecizând însă niciun nume.

Nici președintele Klaus Iohannis nu a scăpat de critici, Drulă afirmând că șeful statului a fost „mai abil” decât Liviu Dragnea „în a pune căpăstru” justiției din România.

„Nu vom înceta să ne luptăm în statul acesta pentru justiţie independentă, chiar dacă asta îi deranjează pe politicieni. Într-un fel, Iohannis a fost mai abil şi mai toxic decât Dragnea, care a dat lovitura pe faţă sistemului de Justiţie, a intrat direct cu piciorul, sprijinit de actualul ministru al Transporturilor la OUG 13. Iohannis a făcut-o mai pe îndărăt, dar cu rezultate mai eficiente, din păcate, pentru această ţară, în a pune căpăstru justiţiei”, a mai spus președintele interimar al USR.

Reamintim că vineri, Iohannis a promulgat legea pentru desființarea Secției speciale promovată de ministrul Justiției Cătălin Predoiu.

Cătălin Drulă despre Georgică Simion: ”Păpușa lui Putin își dă azi arama pe față”

Articolul precedentGuvernul are în vedere plafonarea preţurilor la energie
Articolul următorPonta, despre situaţia din România: “Viitorul nostru sună din ce în ce mai rău”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.