Marcel Ciolacu (captură video)

Liderul social democraților, Marcel Ciolacu, evită să spună direct dacă ministrul Energiei ar trebui să plece acasă – dată fiind criza din domeniul pe care Virgil Popescu îl conduce neîntrerupt din 2019.

Ba mai mult, deși nu de puține ori s-a arătat nemulțumit de modul în care s-au desfășurat evenimentele din acest sector, Ciolacu a afirmat, la Digi 24, că, deși are întâlniri dese cu premierul Nicolae Ciucă, nu a pus problema despre o eventuală remaniere a lui Virgil Popescu.

Și, în acest context, președintele PSD a subliniat că doar premierul este cel care poate iniția un astfel de demers, dat fiind că acesta este cel care, în mod normal, face evaluarea miniștrilor.

Discuția privind demiterea lui Popescu nu este nouă, dat fiind că, săptămâna trecută, premierul Ciucă i-ar fi dat un ultimatum lui Virgil Popescu, solicitându-i un set de măsuri valabile din luna aprilie pentru criza facturilor, în caz contrar urmând a fi remaniat.

Cel care face prima evaluare a miniştrilor este primul-ministru. Eu nu pot să îi cer evidenţe domnului prim-ministru Nicolae Ciucă. Este un om cât se poate de înţelept şi responsabil.

Nu am discutat cu domnul prim-ministru niciodată despre demiterea lui Virgil Popescu. Stau de vorbă de câte ori este nevoie, destul de des, cu domnul prim-ministru, ne sfătuim și vorbim care sunt prioritățile și-n zona executivă, și legislativă”, a declarat Marcel Ciolacu pentru sursa citată.

Liderul PSD a arătat totuși că ministrul Popescu „are de dat multe lămuriri și multe explicații de ce s-a ajuns în această situație”, însă consideră că „nu (…) suntem într-un moment în care să căutăm vinovați, ci trebuie să venim cu soluții”.

De altfel, la începutul anului, Ciolacu avertiza că Statul Român trebuie să intervină „curajos” pentru a rezolva „criza energetică majoră” cu care se confruntă întreaga industrie, arătând că „avem Guvern și legi să intervenim în situații de criză”.

Împăciuitor de fiecare dată, Marcel Ciolacu a arătat chiar că „este afectată toată Europa, și nu numai. Nu cred că cel mai important acum este să găsim cine este vinovat. Dacă doriți o părere personală, nu este admis să liberalizezi prețul în plină pandemie, fără să gândești efectele”.

Articolul precedentCătălin Predoiu crede că proiectul de desființare al SIIJ a trenat din vina exclusivă a lui Stelian Ion: „Nu e un joc de copii, cu jucăriile tale să te joci cum vrei tu”
Articolul următorInflaţia continuă să crească. Românii se confruntă cu cele mai mari scumpiri