Marcel Ciolacu (captură video)

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că a fost finalizat pachetul de măsuri menit „să stopeze escaladarea prețurilor și ieftinirea facturilor la populație cât și în economie”. De altfel, acesta afirmă că reducerea TVA-ului de la 19% la 5% atât pentru energia electrică, cât și pentru gazele naturale este suportabilă de către bugetul de stat, mai mult, că acest pachet trebuie aplicat încă de luna viitoare. Totodată, Ciolacu pune haosul facturilor pe seama fostului guvern.

„Am finalizat tot pachetul de măsuri, toate cele trei componente, astfel încât să stopăm această escaladare a prețurilor, să ieftinim facturile atât către populație, cât și către economie și să încercăm să compensăm de la bugetul statului atât cât își permite bugetul statului, astfel încât să nu afecteze zona de investiții și ce ne-am propus pentru acest an.  Avem aceste măsuri finalizate. (…) Am avut discuții, inclusiv în cursul zilei de ieri, cu domnul prim-ministru și alaltăieri și cu domnul președinte Cîțu. (Reducerea TVA de la 19% la 5% pentru energie și gaze naturale) este suportabilă de către bugetul statului și îmi mențin părerea că această măsură trebuie luată începând cu data de 1 februarie”, a declarat Marcel Ciolacu, la sediul PSD.

Acesta acceptă faptul că este afectată toartă Europa de criza energetică și subliniază că nu este important să găsească cine este vinovat, dar în același timp nu ezită să arate spre liberali. „Vedem că este afectată toată Europa, și nu numai. Nu cred că cel mai important acum este să găsim cine este vinovat. Dacă doriți o părere personală, nu este admis să liberalizezi prețul în plină pandemie, fără să gândești efectele”, a mai precizat șeful Camerei Deputaților.

Pe de altă parte, liberalii îi acuzau vara trecută pe social democrați de faptul că au blocat, în 2018, exploatările la Marea Neagră. „A fost o decizie greșită, lipsită de responsabilitate, a foștilor guvernanți”, declara la acea vreme Raluca Turcan, subliniind că nu au avut majoritate parlamentară pentru a repara această greșeală, chiar dacă din noiembrie 2020 au avut-o, iar o serie de legi importante, precum cea a consumatorului vulnerabil sau cea la care face referire, nu au trecut prin Parlament. „Din noiembrie anul trecut (n.r. 2020) o avem, din nefericire nu a putut să se concentreze pe toate proiectele importante.De aceea am și scris președintelui Camerei Deputaților și am spus că «Această lege are procedură de urgență. Vă rog, respectați respectași ceea ce v-ați asumat în Biroul Permanent, și anume că proiectul va trece în procedură de urgență»”, a mai spus ministrul Muncii de la acea vreme.

Raluca Turcan a găsit vinovatul pentru creșterea prețului la gaz: PSD

Articolul precedentIncendii de vegetație în Delta Dunării
Articolul următorSalvamontiștii din întreagă țară, solicitați sa intervină la un număr ingrijorator de mare de evenimente montane