Foto: ARBDD - Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării
Foto: ARBDD - Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a anunţat, pe pagina de Facebook, că amenda pentru incendierea vegetaţiei în Deltă este de până la 6.000 de lei.

În cazul persoanelor juridice, sancţiunea este de cel puţin 25.000 de lei.

Mai multe zone din apropierea oraşului Sulina au fost incendiate

În data de 15 ianuarie, ora 16,00, au fost identificate două zone incendiate, respectiv dinspre zona Cardon spre oraş Sulina şi al doilea focar între canalul Busurca şi canalul Centura. În data de 16 ianuarie, au fost monitorizate cele două zone incendiate şi s-a constatat că erau active”, se arată în anunţul ARBDD.

Instituţia din subordinea Ministerului Mediului menţionează că a informat duminică autorităţile competente – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, Prefectura Tulcea, Garda de Mediu şi Ministerul Mediului, arată Radio Eco Natura.

Conform OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, completată şi modificată, nerespectarea acestor prevederi legale se sancţionează cu amendă contravenţională al cărei cuantum este cuprins între 3.000 – 6.000 lei pentru persoane fizice şi respectiv între 25.000 – 50.000 lei pentru persoane juridice, mai arată sursa citată.

Patru hectare au ars în Delta Dunării, în cursul zilei de duminică, 16 ianuarie

La acest moment, un alt incendiu de vegetaţie palustră se manifestă într-o zonă înconjurată de apă, iar acţiunea pompierilor salvatori este condiţionată de acest aspect care face dificilă ajungerea forţelor de intervenţie la locul de manifestare. În acest moment, nu există pericol de propagare la zonele locuite sau alte obiective”, se menţionează în anunţul ISU Delta.

Instituţia aminteşte că acest tip de incendiu este des întâlnit în Deltă. Cel mai probabil, focarele au fost iniţiate pentru regenerarea vegetaţiei.

Aproximativ patru hectare de vegetaţie uscată au ars, duminică după-amiază, și în apropiere de satul tulcean Greci, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Articolul precedentBode „rupe tăcerea” după patru zile de la accidentul mortal din Capitală
Articolul următorCiolacu: „Nu este admis să liberalizezi prețul în plină pandemie, fără să gândești efectele”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time