Sursa foto: Pro TV

Doi greci au fost uciși și alți doi grav răniți într-un incident care a implicat soldați ucraineni în estul țării, informează Reuters. Acesta a avut loc în apropiere de prima linie a conflictului cu forțele separatiste pro-ruse.

În urma acestui incident, ministrul de Externe al Greciei a recomandat tuturor cetățenilor să evite, pe cât posibil, călătoriile în Ucraina.

De asemenea, oficialul le-a cerut grecilor prezenți acolo să părăsească „imediat” țara, în contextul în care o invazie rusească este tot mai probabilă.

Incidentul nu are nimic de-a face cu conflictul în curs din regiune

Totodată, ministrul grec de Externe a anunțat că vinovați pentru uciderea grecilor din satul Hranitne, aproape de zona de conflict cu forțele separatiste pro-ruse, sunt trei soldați ucraineni. Potrivit sursei citate, totul ar fi izbucnit din cauza unor certuri dintr-un motiv nesemnificativ.

Ministrul de Externe al Greciei a anunțat că a luat legătura cu omologul său ucrainean după tragicul eveniment petrecut, afirmând că grecii din Ucraina ar trebui protejați. De asemenea, oficialul a anunțat că în țară există câteva mii de cetățeni greci care trăiesc și și-au însușit tradițiile și cultura ucraineană.

Acest incident vine în contextul în care Statele Unite au anunțat că Rusia are de gând să invadeze Ucraina în următoarele zile. Mai multe state europene și-au mutat ambasada de la Kiev și au recomandat cetățenilor să părăseasca țara în cel mai scurt timp posibil.

În timp ce Rusia și-a început exercițiile militare, zeci de oameni de la Odesa se pregătesc să își apere orașul în cazul unei invazii rusești. Mai exact, cetățenii s-au înscris voluntari în Forțele de Apărare Teritorială și se antrenează cu puști de lemn.

Totodată, oficialii ucraineni au cerut o reuniunea de urgență cu Moscova și țările din OSCE, acuzând că Rusia nu oferă informații necesare cu privire la deplasările trupelor ruseși la frontierea ucraineană și a armamentului transferat.

De asemenea, din cauza tensiunilor de la graniță, companiile de asigurări au somat Ukraine International Airlines să își evacueze toate aeronavele de pe teritoriul Ucrainei, iar în caz contrar, companiile de asigurări vor întrerupe contractele.

Mii de ucraineni au protestat împotriva agresiunii Rusiei

Articolul precedentGeorge Simion a anunțat că AUR va organiza un congres extraordinar anul acesta
Articolul următorEXCLUSIV. Malpraxis în România: Ecografe „defecte”, „ghinion”, luptă cu Justiția. Cum au ajuns pacienții din România să ceară daune morale pentru culpa medicală
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.