George Simion a anunțat că AUR va organiza un congres extraordinar anul acesta

În cadrul congresului va fi stabilit și candidatul pentru alegerile prezidențiale.

Copreședintele AUR George Simion a declarat că la congresul extraordinar ce se va organiza anul acesta se alege candidatul pentru alegerile prezidențiale și pentru funcția de prim-ministru.

De asemenea, e posibil să se aleagă și un singur președinte al partidului, în contextul în care la ora actuală, AUR e condus de George Simion și Claudiu Târziu.

„Vom lua o decizie la congresul extraordinar al formaţiunii, care va avea loc anul acesta. Este posibil să stabilim o procedură prin care AUR va desemna candidatul care, vedem după toate sondajele, va intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Noi avem tot interesul să-l alegem pe cel mai bun, cu cele mai mari şanse să ajungă preşedinte”, a afirmat Simion, potrivit news.ro.

AUR  a ajuns la 20,6% din opțiunile electoratului

Totodată, acesta a mai precizat că e foarte posibil ca la congresul extraordinar, partidul să treacă de la structura cu doi președinți, la o formulă cu un singur președintele, Simion anunțând că va candidat pentru această funcție.

De asemenea, Claudiu Târziu a declarat la Insider Politic de la Prima TV că Marius Lulea este preferat pentru funcția de prim-ministru, în cazul în care AUR va reuși să ajungă la putere.

Târziu a precizat că în momentul de față, Lulea este vicepreședinte și se ocupă de organizația oamenilor de afaceri din partid. Acesta a scris o carte despre mareșalul Ion Antonescu, în care analizează faptele imputate acestuia.

„Este un om foarte raţional, tată de cinci copii, deci foarte responsabil, romano-catolic, deci are toate calităţile şi profesionale, şi morale, a spus cofondatorul AUR. 

Întrebat dacă Marius Lulea ar fi persoana potrivită pentru funcția de premier al României, George Simion a precizat că urmează să se discute acest lucru în interiorul partidului. „Este o idee bună, ca mai toate care vin de la colegul meu Claudiu Târziu, o s-o discutăm în forurile statutare ale partidului”, a spus Simion.

De asemenea, liderul AUR l-a lăudat pe Lulea, precizând că este „cel mai atestat inginer pe domeniul lui dintre toți inginerii din România”, reușind să atragă investiții de zeci de milioane de euro.

 În urmă cu trei ani, Marius Lulea l-a comparat pe mareșalul Antonescu cu victimile comunismului.

BOR, delimitare clară față de AUR-ul lui George Simion

Articolul precedentConsiliul Concurenței, recomandare: contractele pentru lucrările de modernizare și reparații drumuri să fie împărțite pe mai multe loturi, pentru mai mulți operatori economici
Articolul următorDoi greci au fost uciși de soldații ucraineni
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.