Schimbare așteptată la conducerea Casei Naționale d Asigurări de Sănătate.

După demisia președintelui Andrei Baciu, ca urmare a implicării sale în dosarul achiziției de vaccinuri anti-Covid, era nevoie de o altă persoană care să conducă instituția.

Până aici nicio surpriză, însă numele celui care va asigura interimatul poate că nu era chiar așteptat. Potrivit Agerpres, în locul lui Baciu, până la numirea conducătorului instituţiei, în condiţiile legii, premierul l-ar fi desemnat pe vicepreşedintele CNAS, Cristian Georgică Celea, să exercite atribuţiile preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Celea, în vârstă de 67 de ani, este fost manager de spital SRI și președinte al Casei Naționale de Sănătate (CNAS) pe vremea lui Adrian Năstase, așa că ar avea experiență. Generalul în rezervă era consilier onorific al ministrului Alexandru Rafila în ianuarie, când a fost numit în consiliul de administraţie al instituției, prin semnătura premierului Nicolae Ciucă.

Acum, tot de o semnătură de premier a fost nevoie. De altfel, actualul premier a semnat mai întâi o decizie privind revocarea lui Andrei Baciu, „la cerere, din funcția de membru al consiliului de administrație și de președinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate”.

Baciu și-a dat ceea ce numea el „demisia de onoare” din funcția de președinte al Casei, după ce procurorii anticorupție au făcut public că au extins ancheta în dosarul vaccinurilor și că are calitatea de suspect. Baciu este cercetat pentru abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, pentru deciziile pe care le-a luat în vremea când era secretar de stat cu atribuții delegate de ministru al Sănătății.

Articolul precedentIohannis, prima reacție după scandalul dintre premierul Colacu și ambasadorul României în SUA
Articolul următorPremierul Ciolacu, față în față cu sindicaliștii din Sănătate