Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis a avut astăzi o primă reacție în scandalul dintre ambasadorul României în Statele Unite ale Americii și premierul Marcel Ciolacu.

Declarația vizavi de acest subiect a fost făcută în cadrul participării lui Iohannis la Summitul Uniunea Europeană-Balcanii de Vest, care are loc la Bruxelles, momentan șeful statului neimplicându-se foarte mult pentru a „spulbera” tensiunile dintre Andrei Muraru și Ciolacu.

Muraru se arătase deranjat că a fost exclus de la întâlnirele politice pe care premierul PSD Marcel Ciolacu și le stabilise în SUA, în replică premierul arătând însă că, la acel moment nu avusese discuții „aplicate” vizavi de modul în care „vor fi reprezentările în ziua următoare”.

Lipsa de anvergură a domnului ambasador şi o reacţie până la urmă cred că emoţională a domniei sale nu l-a calificat pentru a fi ambasador”, opina Marcel Colacu, care arăta că reacția publică a ambasadorului pe acest subiect ar trebui taxată drastic de președintele Klaus Iohannis, cel în măsură să îl retragă pe Andrei Muraru.

O primă reacție nu a venit însă de la cel către care Ciolacu făcuse „apel”, ci de la ex-premierul Nicolae Ciucă, lider al PNL și președinte al Senatului, care a atras însă atenția că, în astfel de situații, „rufele se spală în familie” și că „nu așa se face diplomație, nu așa se face politica externă”.

Însă acum, la mai bine de o săptămână, șeful statului a părut că abia a aflat despre tensiuni, opinia sa netranșând însă problema: „În ce privește discuțiile din SUA, probabil ca această vizită ar fi trebuit să fi fost pregătită mai bine din ambele părți. Faptul că au fost discuții nu ne face bine”, a spus Klaus Iohannis.

Articolul precedentCiucă nu vede cu ochi buni varianta unui candidat comun PSD-PNL la prezidențiale
Articolul următorCasa Națională de Asigurări de Sănătate are un nou șef, fost manager de spital SRI