Sursa foto: Adevarul

O navă britanică și cealaltă daneză s-au ciocnit în Marea Baltică, iar în urma impactului, vasul danez s-a răsturnat total, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Administrației Maritime Suedeze, Jonas Franzen, a precizat că s-a început o amplă operațiune de salvare a celor două persoane aflate la bordul navei daneze.

„Este foarte frig și întuneric. În acest moment, apa are aproximativ 4 grade Celsius, iar în aer sunt 6″, a mai spus Jonas Franzen pentru BBC.

Șansele de supraviețuire a celor doi membri sunt minime

Autoritățile daneze susțin că șansele de supraviețuire a celor două persoane sunt destul de reduse din cauza curenților foarte puternici și a apei extrem de rece pentru această perioadă a anului.

Totodată, echipajul britanic nu a pățit nimic și s-a alăturat operațiunilor de salvare. Până în acest moment nu există o explicație pentru incidentul produs pe mare. Ciocnirea dintre cele două nave a avut loc pe un culoar circulat, între o insulă și continent.

De asemenea, Danemarca a oferit sprijinul autorităților suedeze. Astfel, o navă de salvare și un elicopter au fost trimise la locul incidentului. Un purtător de cuvânt al gărzii de coastă suedeze a declarat că una dintre nave avea 90 de metri lungime, iar cealaltă 55 de metri.

Nu este pentru prima dată când două nave intră în coliziune în Marea Baltică. În urmă cu doi ani, cel puțin 15 persoane au fost rănit după ce două nave germane s-au ciocnit. Coliziunea s-a produs în apropierea insulei germane Rugen.

Navele au ajuns în portul german Mukran, iar persoanele rănite au fost internate la spital.

Sute de nave au rămas blocate în  zona Canalului Suez

Pe 23 martie 2021, nava-container Ever Givern a blocat Canalul Suez pentru mai multe zile la rând. Cu o lungime de 400 de metri, nava a eșuat pe diagonala canalului, din cauza vântului puternic.

Prin blocarea canalului s-a perturbat unele lanțuri mondiale de aprovizionare. Reamintim că prin Canalul Suez tranzitează circă 30% din traficul maritim mondial de transport containere și 12 % din comerțul global de bunuri.

O navă sub pavilion turcesc a deversat mizeria plină de carburant în Dunăre

Articolul precedent(Video) George Simion i-a calomniat pe membrii USR Galați: „Sunt poponari”
Articolul următorAmenzi și închisoare pentru cei care dețin și vând petarde și artificii
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.