EL BOURKADI AHMED SAMI (IGPR)

UPDATE: Tânărul de 20 de ani, suspectat de asasinarea a două persoane, la Iași, a fost prins la Roma, după ce a fost dat în urmărire națională. „Prin cooperarea dintre Poliţia Română şi autorităţile din Italia (Poliţia Statală din Italia), a fost localizată persoana bănuită de infracţiunea de omor, din judeţul Iaşi. Cel în cauză a fost localizat şi reţinut, în Roma”, se arată într-o informare trimisă de către Poliţia Română, citat de Ziarul de Iași

De altfel, potrivit presei locale tânărul s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Iași, cu o tăietură la mâna dreapta. „În data de 9 decembrie, s-a prezentat un pacient cu vârstă aproximativ 20 de ani cu o plagă tăiată la mâna dreaptă. Un pacient student, cu un nume cu rezonanță arabă, care a fost tratat în urgență de către Chirurgie Plastică. S-a rezolvat plaga prin sutură și toaletă și a plecat la domiciliu urmând a reveni pentru scoaterea firelor de sutură și control la 5 zile”, a declarat pentru Ziarul de Iași șeful UPU SMURD Iași, Diana Cimpoeșu.

Știrea inițială. Tânărul suspectat de comiterea dublului asasinat de la Iași, El Bourkadi Ahmed Sami, a fost dat în urmărire naţională, după ce s-a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestuia, potrivit site-ului Poliţiei Române.

Acesta i-a fi asasinat pe cei doi tineri, un student la Medicină din Maroc de 25 de ani şi pe prietena acestuia, o fată de 23 de ani din comuna Miroslava, ale căror trupuri au fost descoperite în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un imobil dintr-o zonă rezidențială a municipiului Iaşi.

Astfel, luni, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au înaintat magistraţilor un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Ahmed Sami El Bourkadi.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi în dosarul de urmărire penală şi, în consecinţă, ia faţă de inculpatul Ahmed Sami El Bourkadi, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat în dauna victimelor (Jiynah Youssef şi Burlacu Ioana-Vanesa) măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile ce curg de la data punerii efective în executare. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă a inculpatului Ahmed Sami El Bourkadi. Inspectoratul General pentru Imigrări va fi informat cu privire la măsura dispusă. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru Ministerul Public”, potrivit Camerei de Consiliu a Tribunalului Iaşi, citat de Agerpres.

Descoperirea a fost făcută de către polițiștii care au fost informați cu privire la posibila dispariție a tânărului student care, în cursul zilei de 10 decembrie 2021, ar fi trebuit să ajungă cu avionul la Bruxelles. „Cadavrele prezentau urme de violență, iar, în imobil, s-au identificat urme de ardere. Cercetările continuă pentru identificarea autorilor faptei pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, potrivit presei locale.

Moartea celor doi tineri a fost una violentă, cu răni provocate prin înjunghiere, „trase la indigou”,  după necropsia făcută asupra celor două trupuri. „Fata avea 33 de plăgi prin înjunghiere, bărbatul – 17. La testele preliminare nu au fost identificat consum de droguri. Nu erau arsuri pe corpurile victimelor, deşi a fost foc în casă. Leziunile sunt aproape trase la indigou. Sunt aproape aceleaşi. Au interesat zona organelor vitale. Fata are plăgi profunde, unele dintre ele ajung la coloana cervicală, în zona gâtului. Au avut moarte violentă”, a declarat, pentru Agerpres, Diana Bulgariu, managerul Institutului de Medicină Legală, citează Digi 24.

Parchetul General a schimbat încadrarea asasinatului de la Arad

Articolul precedentGabriela Firea: „Nu este o stare de normalitate să suporţi violenţe”
Articolul următorExcluderea lui Cristi Danileț – cu ce a lezat atât de mult imaginea Justiției?