Dosar pentru ucidere din culpă în cazul unui copil mușcat mortal de un câine comunitar

Copilul, din județul Constanța, se afla pe strada din fața casei

Un copil în vârstă de 6 ani a murit după ce a fost mușcat de un câine comunitar. Tragedia a avut loc în localitatea constănțeană Cotu Văii, iar potrivit primarului Gheorghe Moldovan, citat de presa locală, minorul provenea dintr-o familie recent mutată în localitate. Autoritățile au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

„Astăzi, în jurul orei 12.50, polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un minor, de 6 ani, ar fi fost mușcat de către un câine. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un câine fără stăpân. La fața locului a ajuns și un echipaj al ambulanței, care, din nefericire, a constatat decesul copilului. Din primele cercetări a reieșit faptul că, minorul, un băiat de 6 ani, se afla pe stradă, în fața imobilului în care locuiește”, a transmis IPJ Constanța, citat de G4 Media.

În acest caz a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, totodată fiind efectuate cercetări cu privire la stabilirea tutor împrejurărilor care au condus la această tragedie, mai exact, respectarea prevederilor OUG 55/2002, privind regimul de deținere al câinilor periculoși și agresivi.

Reamitim că de la finalul lunii noiembrie, două femei au fost atacate de câini vecinilor, una dintre ele a și decedat din cauza gravității mușcăturii. În cazul primei femei (75 ani, din județul Vâlcea), chiar proprietarul animalului a fost cel care a sunat la 112 și a cerut ajutor, însă a decedat ulterior, aceasta având complicații din cauza unei afecțiuni anterioare la nivelul picioarelor. O altă femeie (76 de ani, județul Maramureș) a fost atacată de câine, în timp ce se ducea să ducă de mâncare animalelor vecinilor. Femeia a fost dusă la spital, unde a fost operată de urgență. În ambele cazuri au fost deschise dosare penale.

Tanczos Barna aduce clarificări în cazul intervențiilor asupra urșilor care atacă

Articolul precedentMoșteanu: ”George Simion folosește un discurs al urii și al discriminării”
Articolul următorCertificatul verde în așteptare, până la noi ordine