Captură video Youtube/Sky News
Captură video Youtube/Sky News

Un iranian care a locuit timp de 18 ani într-un aeroport din Paris a murit în cursul zilei de ieri, transmite BBC.

Din cauza unor probleme de ordin diplomatic, Mehran Karimi Nasseri a rămas, în anul 1988, într-o încăpere a aeroportului Roissy Charles de Gaulle.

Povestea sa de viață a inspirat filmul din 2004, The Terminal, cu Tom Hanks în rol principal

Nasseri a primit, în cele din urmă, dreptul de a locui în Franța, dar a ajuns să se întoarcă la aeroport în urmă cu câteva săptămâni, unde a murit din cauze naturale”, a declarat un oficial al aeroportului pentru AFP.

Bărbatul s-a născut în anul 1945, în provincia iraniană Khuzestan. Din dorința de a-și căuta mama, Nasseri a decis să călătorească în Europa.

Nazzeri a petrecut câțiva ani în Belgia și a fost expulzat din țări precum Marea Britanie, Țările de Jos și Germania pentru că nu avea documentele de imigrare. După, a ajuns în Franța, unde a rămas în terminalul 2F al aeroportului.

Timp de 18 ani, iranianul a locuit pe o bancă, înconjurat de cărucioare. Bărbatul își petrecea zilele scriind despre viața lui într-un caiet și citind cărți și ziare

Povestea sa a atras atenția presei internaționale. Mai mult, Stephen Spielberg a regizat filmul The Terminal, cu Hanks și Catherine Zeta-Jones în rolurile principale.

După lansarea filmului, jurnaliştii s-au întrecut să vorbească cu bărbatul care a inspirat un film de la Hollywood. La un moment dat, Nazzeri, care se numea ”Sir Alfred”, acorda până la șase interviuri pe zi, relatează Le Parisien, citat de BBC.

Abia în anul 1999, bărbatul a obținut dreptul de a rămâne, în mod legal, în Franța

În ciuda faptului că i s-a acordat statutul de refugiat și dreptul de a rămâne în Franța în 1999, iranianul a locuit pe aeroport până în 2006.

La acel moment, acesta a fost dus la spital pentru a fi tratat de o boală. După externare, bărbatul a ajuns într-o pensiune.

Cu ajutorul banilor primiți din film, acesta a putut plăti cazarea.

Nasseri s-a întors la aeroport în urmă cu câteva săptămâni, unde a locuit până la decesul său.

Articolul precedentNicolae Ciucă: ”În 2023, românii vor beneficia de și mai mult sprijin socio-economic”
Articolul următorPrimarul Sectorului 6 a vizitat serele din Parcul Drumul Taberei
Jurnalist full-time / Pesimist part-time