Foto: Facebook/Nicolae Ciucă
Foto: Facebook/Nicolae Ciucă

Premierul României a efectuat o retrospectivă a acestei săptămâni, precizând că, în 2023, este nevoie ca românii să beneficieze de și mai mult sprijin socio-economic.

De asemenea, liderul PNL a vorbit și despre companii, stabilind că acestea vor avea noi oportunități de dezvoltare.

În același context, premierul a amintit că, în cursul săptămânii trecute au fost sărbătorite trei decenii de relații diplomatice între România și Banca Mondială.

Nicolae Ciucă dă asigurări pentru anul 2023: ”Continuăm și chiar intensificăm demersurile pentru o dezvoltare durabilă, sustenabilă, în măsură să le asigure copiilor și nepoților noștri o Românie pregătită pentru viitor”

Însă, dincolo de preocupările pe termen lung, ne concentrăm să facem ziua de azi mai bună pentru românii vulnerabili și mă bucur că, o dată la șase luni, aceștia vor primi un sprijin alimentar consistent, proiect realizat tot prin fonduri europene. Același rol îl are și ordonanța care plafonează tarifele la energie pentru consumatorii casnici și IMM-uri”, se arată în textul publicat astăzi, 12 noiembrie, pe contul de Facebook.

România rămâne solidară cu Ucraina

Nicolae Ciucă a vorbit și despre demersurile de restabilire a păcii în Ucraina, eforturile de reconstrucție a acestei țări, dar și despre protejarea drepturilor etnicilor români stabiliți acolo.

În cursul acestei săptămâni, premierul României s-a întâlnit cu prim-ministrul ucrainean Denys Shmyhal, cu ocazia deschiderii punctului de trecere a frontierei Vicovu de Sus-Krasnoilsk, primul între Ucraina și Uniunea Europeană.

Nu în ultimul rând, înțelegând cu toții cât de important este sacrificiul celor care se implică în lupta pentru pace, ieri am omagiat veteranii din teatrele de operații. Le suntem recunoscători și este datoria noastră să fim alături de familiile acestora!”, a conclus Nicolae Ciucă.

Articolul precedent12 noiembrie: Ziua Statului Major al Apărării
Articolul următorA murit bărbatul care a locuit timp de 18 ani într-un aeroport din Paris
Jurnalist full-time / Pesimist part-time