Foto: Facebook/Nicolae Ciucă
Foto: Facebook/Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că se împlinesc 30 de ani de parteneriat între România și Banca Mondială, ani marcați de susținere și cooperare.

Potrivit premierului, în acești ani de activitate în România, Banca Mondială a dezvoltat 73 de proiecte, în valoare de 13.42 miliarde de dolari.

”România a putut conta întotdeauna pe sprijinul şi expertiza oferite de Banca Mondială”

Sunt proiecte care înseamnă investiții și reforme, dezvoltare și bunăstare pentru români. Portofoliul activ al Băncii Mondiale în România este compus astăzi din 10 proiecte de investiții în valoare totală de 1.78 miliarde USD și 52 de servicii de asistență tehnică și analitică. Investițiile vizează domenii cheie pentru dezvoltarea României, precum sănătatea, educația, mediul și buna guvernanță”, a transmis Nicolae Ciucă.

Premierul României: ”Apreciez implicarea Băncii Mondiale în reformele care au avut loc de-a lungul timpului în România și sunt sigur de continuitatea procesului și pentru proiectele viitoare”

Nicolae Ciucă a vorbit și despre obiectivele asumate la nivel global de Banca Mondială.

Premierul a precizat că aceste obiective reprezintă ținte pentru realizarea cărora Guvernul României face eforturi constante.

Eradicarea sărăciei extreme, prosperitatea generată prin creștere economică, incluziune și dezvoltare durabilă sunt câteva exemple. Împreună construim pentru țara noastră o economie durabilă, sustenabilă, adaptată la schimbările care ne așteaptă, generând soluții pentru viitorul României”, a precizat Nicolae Ciucă.

Articolul precedentSenatorul Alfred Laurențiu Mihai va efectua o vizită la Chicago: ”Solidaritatea dintre România și America garantează protejarea întregului continent european”
Articolul următorMetrorex se alătură inițiativei ”Fără cozi la ghișee”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time