Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Premierul României a precizat astăzi, 7 noirmbrie, că țara noastră a stocat în depozitele naționale o cantitate-record de gaz.

Potrivit declarațiilor oferite de Nicolae Ciucă, România ar dispune de peste 3 miliarde metri cubi, reprezentând 97.75% din totalul capacității de înmagazinare.

România dispune de suficient gaz pentru perioada de iarnă

Pragul de 80% (solicitat de Comisia Europeană) a fost depășit de la mijlocul lunii septembrie, iar faptul că ne apropiem deja de capacitatea tehnică maximă înseamnă că vom avea, la iarnă, suficient gaz pentru necesarul consumatorilor casnici și al economiei”, se arată în textul distribuit pe contul de Facebook.

Vor fi dezvoltate platforme de extracție din largul Mării Negre

Nicolae Ciucă a dat asigurări că, în viitor, producția internă va crește, ca urmare a dezvoltării platformelor de extracție din largul Mării Negre și după pornirea exploatării unor noi perimetre din interiorul teritoriului, precum Caragele, din județul Buzău.

Ciucă este de părere că unul dintre merite l-ar avea ministrul Energiei, Virgil Popescu

Ca urmare a politicilor derulate de ministrul liberal al Energiei Virgil Popescu, România este unul dintre statele europene cu cea mai mică dependență de gazul din import, circa 90% din necesarul țării fiind acoperit din producția internă”, a adăugat premierul României, Nicolae Ciucă.

Articolul precedentMii de bucureșteni mor, în fiecare an, din pricina poluării excesive
Articolul următorDoina Pană și intoxicarea cu mercur. DIICOT a clasat dosarul
Jurnalist full-time / Pesimist part-time