Sursă foto: Facebook/Maia Sandu
Sursă foto: Facebook/Maia Sandu

Ieri, 1 noiembrie, Maia Sandu s-a aflat în România, unde a purtat discuții cu președintele Klaus Iohannis despre despre relațiile speciale dintre Chișinău și București.

Maia Sandu: ”Am mulțumit pentru măsurile prompte luate de România ca să ne ajute cu furnizarea de electricitate, gaze naturale, păcură și lemne de foc pentru cetățenii noștri, să facem față crizei energetice”

Președintele Republicii Moldova a precizat că și-a exprimat recunoștința pentru numeroasele proiecte finanțate de partea română în domenii importante.

România este pentru noi și un avocat important în parcursul european. Am simțit acest sprijin, în special, în procesul de obținere a statutului de țară candidată la integrarea în Uniunea Europeană”, a declarat Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova a purtat discuții cu membrii Clubului Oamenilor de Afaceri din Basarabia

În egală măsură, oficialul s-a întâlnit cu membrii Clubului Oamenilor de Afaceri din Basarabia, cu care a discutat despre diferențele dintre mediul de afaceri din cele două țări.

Deloc surprinzător, antreprenorii au indicat problema justiției drept principalul motiv din care au plecat de acasă. Am discutat și despre regimul fiscal și interacțiunea dintre instituțiile de reglementare și business. Am vorbit despre impedimentele în calea reformelor, dar și despre determinarea noastră de a le duce la bun sfârșit pentru a asigura respectarea legii de către toți și protejarea proprietății private”, a precizat președintele Republicii Moldova.

Maia Sandu a explicat că va lucra cu antreprenorii moldoveni din București pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, pentru atragerea investițiilor și crearea locurilor de muncă.

Articolul precedentLudovic Orban: ”Toate balivernele guvernanților pe tema crizei energetice sunt apă de ploaie”
Articolul următorÎncepe modernizarea Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca
Jurnalist full-time / Pesimist part-time