Foto: Facebook/Ludovic Orban
Foto: Facebook/Ludovic Orban

Ludovic Orban a reluat discuția despre criza energetică din România, precizând că aceasta este provocată de guvern.

Liderul partidului Forța Dreptei a acuzat actuala coaliție că nu ia măsuri de creștere a producției de energie (deși puterea instalată este de 18.306 MWh se produc maxim 7200 MWh).

Potrivit declarațiilor, instituțiile guvernamentale blochează sau întârzie investiții private în energie verde de aproape 5000 MW.

Ludovic Orban: ”Instituțiile guvernamentale blochează finalizarea a 17 obiective de investiții hidroenergetice cu o putere instalată de peste 800 MW”

Fostul premier a afirmat că guvernul nu este preocupat de derularea programului Casa Verde Fotovoltaice, precizând că mai puțin de 4000 de dosare au fost aprobate într-un an, din 45.000 de solicitări.

În egală măsură, Orban a acuzat coaliția de guvernare pentru că a blocat proiectele de investiții derulate de companiile de stat pentru a crește producția de energie, dând ca exemplu centralele pe cogenerare de la Iernut, Halânga, Constanța, Mintia sau reactorul 3 și 4 de la Cernavodă.

Fostul lider PNL: ”Guvernul refuză să sprijine producția de energie prin aplicarea unor invenții românești care pot asigura producția de energie din deșeuri sau din biomasă”

Toate balivernele guvernanților pe tema crizei energetice sunt apă de ploaie. Suntem obligați să plătim cele mai mari prețuri la energie doar pentru că suntem conduși de un guvern incapabil. Asta în condițiile în care România este pe locul 3 în Europa din punct de vedere al independenței energetice și are la dispoziție miliarde de Euro fonduri nerambursabile pentru investiții în energie”, a transmis liderul partidului Forța Dreptei.

Articolul precedentUn producător finlandez de anvelope va investi 650 de milioane de euro într-o fabrică românească
Articolul următorRomânia va furniza electricitate, gaze naturale, păcură și lemne de foc Republicii Moldova
Jurnalist full-time / Pesimist part-time